Slovenija
182 ogledov

Nova prometna ureditev na Slovenski cesti

slovenska cesta Saša Despot
Na Slovenski cesti spet avtobusi in vozila z dovolilnicami, hitrost bo omejena, dostop samo z dovolilnico.

Prvega septembra 2015 bo na prenovljenem osrednjem delu Slovenske ceste začela veljati nova prometna ureditev. Hitrost bo omejena na 30 km/h, znova bodo vozili nekateri mestni avtobusi in vozila z dovolilnicami MOL za Slovensko cesto. Poskusno obdobje bo trajalo do konca leta 2015.

Vozili bodo le po sedmih linijah

Z Mestne občine Ljubljana ( Mol-a) so sporočili, da bodo od prvega septembra po Slovenski cesti v središču Ljubljane ponovno vozili avtobusi na sedmih linijah: 1(1D), 2, 6 (6B), 9, 11 (11B), 14 (14B) ter 18 (18L). 

Linija 3 (3B) bo še naprej preusmerjena na traso Bleiweisova - Šubičeva z možnostjo prestopanja na Šubičevi.

Linije 3G, 19I, 19B in 27 bodo še naprej preusmerjene na traso Gosposvetska - Bleiweisova - Šubičeva z možnostjo prestopanja na Gosposvetski (samo v smeri Bavarski dvor) in na Šubičevi (v obeh smereh).

Liniji 51 in 56 bosta preusmerjeni na traso Gosposvetska – Bleiweisova – Tržaška z možnostjo prestopanja na Bleiweisovi (postajališče Tivolska).

Na Slovenski v glavnem ekološki avtobusi

Novo osrednje prestopno stičišče je v križišču Gosposvetske in Slovenske ceste ter Dalmatinove ulice, sporočajo z Mol-a in dodajajo, da bodo po novem delu Slovenske ceste v glavnem vozili ekološki avtobusi. Kot pojasnjujejo, bodo z nakupom novih 30 ekoloških zgibnih avtobusov, ki bodo dobavljeni v prvi polovici 2016,  najkasneje do junija 2016 po Slovenski cesti vozili izključno »zeleni« ekološki avtobusi s pogonom na stisnjen zemeljski plin in elektriko.

Med Cankarjevo in Čopovo ne bo semaforja

Na Mol-u prosijo pešce, naj bodo pri prečkanju Slovenske ceste previdni. Na križišču s Čopovo in Cankarjevo ulico semafor v poskusnem obdobju ni predviden:"O morebitni postavitvi se bomo odločili naknadno na podlagi opažanj o ravnanju pešcev, kolesarjev in avtobusov na skupnem prostoru," so zapisali na Mol-u.

Po Slovenski samo z dovolilnico

Na osrednjem delu Slovenske ceste bodo lahko vozila intervencijska in komunalna vozila, vozila dostave in stanovalci, dostop bodo imeli še vozniki Pošte Slovenije in hotela Slon. Taksiji v poskusnem obdobju ne bodo imeli vstopa na osrednji del Slovenske ceste.

Stanovalci bodo do svojih parkirnih prostorov lahko dostopali 24 ur na dan, uvoz bo urejen iz smeri Šubičeve ceste. Dostop dostavnih vozil bo dovoljen vsak dan med 9. in 11. uro, pred hotelom Slon pa bo urejeno tudi kratkotrajno ustavljanje vozil s hotelskimi gosti. Vsa vozila morajo imeti dovolilnico MOL za Slovensko cesto. V primeru zlorabe bo dovolilnica odvzeta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.