Slovenija
24 ogledov

Nova stavka: Slovenske železnice

Slovenske železnice se vsak mesec spopadajo z milijonskimi izgubami. © Žurnal24 Žurnal24 main
Reprezentativni sindikati Slovenskih železnic začenjajo s pripravami na izvedbo opozorilne stavke. Opozarjajo še, da začasni generalni direktor zadnji dan svojega mandata nezakonito sprejema sklepe.

Sindikati bi se sicer morali danes sestati z vodstvom železnic, a je bil sestanek odpovedan. Zaradi odpovedi sestanka zdaj predstavniki delavcev zahtevajo sklic izredne seje nadzornega sveta.

 

Opozorilo vladi

Po besedah sindikata bo opozorilna stavka opozorilo vladi kot lastnikom in njenim predstavnikom v svetu družbe.

Tavčar prekinil socialni dialog
Začasni generalni direktor Slovenskih železnic Aleš Tavčar naj bi sestanek odpovedal iz poslovnih razlogov, sindikat pa mu zdaj očita, da je s to odpovedjo enostransko in brez utemeljenih razlogov prekinil socialni dialog. Očitajo mu še nezakonito delovanje, saj naj bi brez kakršnih koli argumentov razrešil obstoječe vodstvene kadre.

Kot smo že poročali v članku Menjava tik pred zdajci, naj bi vodjo službe za nepremičnine pri Slovenskih železnicah Borisa Zrimca zamenjali z Natašo Turšič, ki je na železnice nedavno prišla z Mestne občine Ljubljana.

Sindikati napovedujejo, da bodo skupaj z zaposlenimi storili vse za preprečitev morebitnih težav pri izplačilu plač, nadaljnjega zniževanja pravic zaposlenih, nezakonitosti pri vodenju Slovenskih železnic in še številne druge črnoglede scenarije – tudi morebitni stečaj družbe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.