Slovenija
18 ogledov

Nova stavka v Hitovih igralnicah

(Foto: Saša Islamović) Žurnal24 main
Sindikat igralniških delavcev Slovenije v Hitovih igralnicah zaradi neizpolnjevanja zahtev napoveduje stavko. Če bo prišlo do dogovora, stavke ne bo.

Člani Sindikata igralniških delavcev Slovenije v Hitovih igralnicah v hotelih Park in Perla v Novi Gorici, kranjskogorski Coroni ter v igralnem salonu Drive In v Vrtojbi naj bi v soboto stavkali. Po besedah predsednika novogoriškega odbora sindikata Iztoka Černigoja bodo stavko stopnjevali še 15. in 22. maja.

Do stavke naj bi prišlo zaradi neizpolnjevanja zahtev, ki so bile dogovorjene ob prejšnji stavki konec lanskega leta. "Pravzaprav ni nikakršne možnosti dogovora med sindikati in upravo Hita," je še povedal Černigoj.

Prva stavka v nedeljo
Sindikalisti pričakujejo, da jim bo uprava vendarle prisluhnila in se z njimi sestala, saj bi v primeru dogovora stavka odpadla. V nedeljo, 9. maja, bodo drugače stavkali osem ur, prihodnji dve soboti, 15. in 22. maja, pa naj bi stavko stopnjevali.

Černigoj je povedal še, da imajo v igralnicah v treh hotelih in igralnem salonu zaposlenih sedemsto svojih članov. Koliko jih bo stavkalo, pa bo odvisno od števila tistih, ki bi morali tedaj delati.

"Po prvih ocenah stavkovnih zahtev uprava Hita ocenjuje, da so neutemeljene in da bi zato bila napovedana stavka neupravičena," pa je povedala zadolžena za odnose z javnostmi Hita Katja Kogej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.