Slovenija
25 ogledov

Nova telovadnica po 72 letih

Nova telovadnica naj bi bila končana prihodnjega aprila, notranjost pa pet mesec Žurnal24 main
Gimnazija Vič. Gradnja ne bo motila pouka; dijaki še vsaj eno leto drugje.

Na Gimnaziji Vič bodo predvidoma v dobrem letu zgradili nov prizidek, v katerem bodo telovadnica, knjižnica z multimedijsko učilnico in večja predavalnica. Poleg tega bodo obnovili stare telovadne prostore, v katerih bodo med drugim namestili oder za prireditve.

Pretesna za vse dijake
“Stara telovadnica iz leta 1939 je že zdavnaj postala pretesna za vse dijake na naši šoli,” pravijo na Gimnaziji Vič. Zato mora del dijakov športno vzgojo obiskovati v prostorih telovadnega društva Partizan. Po besedah Alenke Krapež, ravnateljice gimnazije, bo nova telovadnica še enkrat večja od obstoječe, pri čemer stare ne bodo podrli, temveč jo bodo le prenovili, zato med gradnjo pouk ne bo moten. Novi prostori bodo veliki okoli 1.400 kvadratnih metrov.

Dobili bodo avditorij
Z gradnjo bodo pridobili tudi večjo predavalnico v obliki avditorija. “V njej bodo lahko dijaki poslušali predavanja strokovnjakov. Zdaj namreč nimamo večjih prostorov, zato lahko v istem prostoru hkrati sodelujeta največ dva oddelka,” pravi Krapeževa. Gradnja naj bi se začela prihodnji teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.