Slovenija
23 ogledov

Nova uprava NLB od 1. decembra

Uprava Boža Jašoviča naj bi končno lahko začela z delom. Foto: BOBO Žurnal24 main
Nadzorniki NLB so razrešili tri člane uprave in imenovali dva nova. Razrešeni člani uprave bodo dobili nižje odpravnine. Nova uprava bo začela delovati 1. decembra.

Nadzorni svet Nove Ljubljanske banke (NLB) je na današnji seji sprejel dogovor o razrešitvi treh članov uprave, in sicer Mirana Vičiča, Alojza Jamnika in Mateja Narata. Za nova člana uprave so nadzorniki imenovali Roberta Kleindiensta in Marka Jazbeca, ki bosta mandat nastopila 1. decembra.

Vičič, Jamnik in Narat bodo sicer ostali na položaju v NLB, pristali pa so tudi na znižanje odpravnin. Tako bo vsak dobil 25 tisoč evrov neto.

Nova uprava NLB pod vodstvom Boža Jašoviča, ki je na čelu banke od 1. oktobra, bo tako s polnimi pooblastili začela delovati 1. decembra. Jašoviču se bodo v upravi pridružili David Benedek in Claude Deroose, ki sta že zdaj člana uprave, ter Kleindienst in Jazbec, ki pa morata pred nastopom mandata še pridobiti dovoljenje Banke Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.