Slovenija
22 ogledov

Nova uprava Vzajemne septembra

Žurnal24 main
Nadzorniki Vzajemne se nagibajo k tričlanski upravi, o razpisu bodo odločali konec avgusta.

Nadzorni svet Vzajemne se je na današnji seji seznanil s poslovanjem zavarovalnice v prvem polletju. Kot so po seji sporočili iz Vzajemne, je ta v prvem polletju poslovala pozitivno in skladno s poslovnim načrtom. O razpisu za člane nove uprave bodo nadzorniki predvidoma odločali konec avgusta, vendar se nagibajo k temu, da bi bila uprava tričlanska. Kdo bo sedel na vrhu Vzajamne, bo tako predvidoma znano septembra.

Nadzorniki so imenovali tudi dve komisiji, in sicer komisijo za imenovanja in prejemke ter revizijsko komisijo. Prva bo zadolžena za pripravo predloga razpisa za upravo Vzajemne, ki ga bodo nadzorniki obravnavali na naslednji seji, ki bo predvidoma 30. avgusta.

Novi nadzorni svet Vzajemne se je sicer na ustanovni seji sestal konec julija, ko so za prvega nadzornika izbrali podpredsednika Zveze društev upokojencev Slovenije (Zdus) Mirka Miklavčiča. Skupščina Vzajemne je 26. julija za nove člane nadzornega sveta poleg Miklavčiča izvolila še predsednico Zdusa Matejo Kožuh Novak ter predstavnika sindikatov Andreja Zorka in Marjana Urbanča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.