Slovenija
31 ogledov

Nova vlada dobiva končno obliko

Janez Janša Saša Despot
Mandatar za sestavo nove vlade Janez Janša bo danes nadaljeval pogovore s prvaki koalicijskih strank glede razdelitve ministrstev. Javnost že nestrpno pričakuje imena. Nekatera so že zaokrožila v medijih.

Kot je znano, naj bi bil razrez ministrstev po strankah že dogovorjen, v medijih pa so tudi že zaokrožila nekatera imena. Med kandidati za ministre naj bi bili tudi predsednika in predsednica koalicijskih SLS, DeSUS in NSi Radovan Žerjav (kandidat za ministra za gospodarstvo in infrastrukturo), Karl Erjavec (omenjal se je celo kot kandidat za zunanjega ministra) in Ljudmila Novak (ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu). Predsednik Liste Virant Gregor Virant naj bi ostal predsednik državnega zbora.

Notranja ministra naj bi po enih informacijah postala Dragutin Mate ali Zvonko Černač, po drugih informacijah pa Barbara Brezigar, ki je sama sicer te navedbe zanikala. Poglejte, kako so razdeljeni ostali resorji.

Preberite tudi: kateri šefi bi lahko bili zamenjani in kdo bi utegnil priti namesto njih.

Janša mora po sobotni izvolitvi kandidate za ministrske položaje predlagati najpozneje v 15 dneh. Če bo novela zakona o vladi obveljala, bo ministrov 12, od tega eden brez listnice – za Slovence v zamejstvu in po svetu.

 

Komentarjev 4
  • Tupamaros 14:34 30.januar 2012.

    Mnogi so bili po nedolžnem tudi pogubljeni. v preteklih 70 letih. Srečo ima, da smo članica EU.

  • Tupamaros 14:31 30.januar 2012.

    Quo vadis Slovenija? Jaz sem šel na pivo in nadaljevanje proslavljanja zmage. Uživam v razmišljanju, kako je rezultat reižiserje operacije Janković, Kučana, Jankovića in Türka pognal v jok in na drevo. Tam gor naj kar ostanejo.

  • pikapolonca 11:29 30.januar 2012.

    Mu ne bo treba.Sedaj je predsednik.Pa je izsilil svoje.