Slovenija
3 ogledov

Nova vlada se bo obdržala eno leto

Izvolitev Alenke Bratušek Anže Petkovšek
Nova vlada ne bo izboljšala razmer v državi, ne bo se ji uspelo obdržati do konca mandata, politična kriza pa se ne bo umirila.

Tako kaže najnovejša anketa Dela. Na vprašanje, ali podpirajo vlado Alenke Bratušek, je pritrdilno odgovorilo 55 odstotkov vprašanih, 37 odstotkov vlade ne podpira, z ne vem pa je odgovorilo osem odstotkov vprašanih.

Po pričakovanjih vlade ne podpirajo simpatizerji SDS (89 odstotkov), imajo pa stoodstotno podporo pri simpatizerjih Pozitivne Slovenije, pri SD 92 odstotkov, v Desusu pa 90. Simpatizerji Državljanske liste so razdeljeni: 48 odstotkov podpira vlado, 39 pa je proti.

Kriza in vstaja se bosta še nadaljevali

V času, ko je potekalo anketiranje, vlada še ni bila sestavljena, zato ni zajela vprašanj, kako je javnost zadovoljna z novimi ministri. Zato je bilo vprašanje drugačno: kakšna ministrska sestava bi bila boljša – strokovna, politična ali kombinacija obeh? Za prvo se je opredelilo 53 odstotkov vprašanih, za kombinacijo obeh pa 42 odstotkov.

Da se bo nova vlada obdržala eno leto, napoveduje 42 odstotkov vprašanih, da bo trajala nekaj mesecev, je prepričanih 35 odstotkov, 20 odstotkov vprašanih pa meni, da bo delovala do konca mandata.

Kriza se po mnenju 68 odstotkov z novo vlado ne bo umirila, deset odstotkov več pa jih je prepričanih, da se bo vseslovenska vstaja še nadaljevala.

Komentarjev 6
  • tralala 11:14 18.marec 2013.

    Jaz sicer ne gojim nobenih simpatij do nove vlade, ampak VSE je bolje kot laž, demagogija, žaljenje lastnih državljanov, ponarejanje in predvsem težka korupcija - kot smo bili vajeni do sedaj. V prvi fazi je potrebno ustaviti in razveljaviti kadrovanje ...prikaži več steklih janševikov, ki v odhajanju plenijo in požigajo do temeljev.

  • Senior 10:08 18.marec 2013.

    Pa še res je! Zaupajmo novi vladi in bomo videli,kaj nam bo prinesla. Dajmo jim možnost in ne jih že takoj na začetku dajati v nič.

  • tralala 09:39 18.marec 2013.

    Seveda, dokler bodo stekli janšisti lajali in sabotirali vsak korak KATEREKOLI vlade, v Sloveniji ne bo bolje.