Slovenija
2 ogledov

Nova vlada se je že sestala

Prva seja druge Janševe vlade
1/6
Anže Petkovšek
Slabi dve uri po imenovanju v DZ se je nova vlada že sestala na prvi konstitutivni seji. Na njej naj bi med drugim imenovala generalnega sekretarja vlade in vodjo kabineta predsednika vlade.

Generalni sekretar vlade naj bi postal Božo Predalič, vodja premierjevega kabineta pa Nika Dolinar. Vlada naj bi imenovala tudi nekatere državne sekretarje.

Dolinarjeva velja za dolgoletno najzvestejšo sodelavko novega predsednika vlade Janeza Janše, Predalič pa je bil generalni sekretar vlade med letoma 2004 in 2008. Od takrat do danes je bil med drugim direktor Novih obzorij, ki izdajajo tednik Demokracija, vmes pa je tudi doktoriral.

Po nekaterih informacijah naj bi vlada na današnji seji že imenovala tudi novega direktorja Urada vlade RS za komuniciranje (Ukom). To naj bi postal Anže Logar, ki je Ukom vodil že v času prve Janševe vlade. Logar tega, da ga bo vlada danes imenovala za direktorja Ukoma, za STA ni ne potrdil ne zanikal.

Imena vseh državnih sekretarjev sicer še niso znana, saj jih nekateri novoimenovani ministri še niso razkrili. Minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak za državno sekretarko na ministrstvu, ki ga bo vodil, predlaga Patricio Čular. Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak si želi na na mestu sekretarja na tem ministrstvu Matjaža Longarja, na ministrstvu za zunanje zadeve pa bosta sekretarja predvidoma Božo Cerar in Igor Senčar.

Preberite tudi: Imenovana deseta slovenska vlada

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.