Slovenija
1301 ogledov

Nova zapora v Ljubljani

Dela na cesti na Drenikovi ulici MOL
Zaradi del nova zapora na Drenikovi ulici, Rakuševa predvidoma kmalu odprta.

Od danes, 18. oktobra, do predvidoma 10. decembra 2018 bo zaradi del promet oviran na Drenikovi ulici, zavijanje levo z Drenikove na Verovškovo ulico ne bo mogoče.

Postajališče mestnih avtobusov Drenikova (na severni strani ceste) bo v času del prestavljeno približno 150 metrov proti Celovški cesti.

"Udeležence v prometu prosimo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije," pravijo pri Mestni občini Ljubljana. 

Rakuševa predvidoma odprta po 31. oktobru

Medtem naj bi v Šiški odprli Rakuševo ulico, ki je v smeri Celovške zaradi gradnje novega sparovega trgovskega centra zaprta od 4. aprila. Četudi dela še niso zaključena, pri MOL zatrjujejo, da bo cesta po 31. oktobru odprta. 

"Po informacijah, ki smo jih prejeli od investitorja, bodo Rakuševo ulico pričeli asfaltirati prihodnji ponedeljek, tako da naj bi 28. oktobra že omogočili dovoz in izvoz na Celovško cesto," pravijo pri MOL. 

Zapore v Ljubljani | Avtor: MOL MOL

Popolna zapora na dan maratona

Bodo pa prebivalci Rakuševe popolnoma odrezani v času Ljubljanskega maratona 28. oktobra, ko bo med 10.30 in 13. ur popolna zapora prometa brez možnosti izvoza. 

"Predlagamo, da tamkajšnji stanovalci premaknejo svoja vozila izven trase maratona, če pričakujejo, da ga bodo potrebovali prav v tem času," svetuje Gojko Zalokar, direktor Timinga Ljubljana. "Le izjemoma bomo dovolili odvoz za vozila po Rakuševi ulici v smeri teka – v kolikor bo potreba po nujni vožnji intervencijskih vozil (nujna vožnja v spremstvu policista)."

Vse podrobnosti in posebnosti bodo objavljene na spletnih portalih MOL, Timinga, VW 23. Ljubljanskega maratona in prometnih portalih.

Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na portalu aktualnih prometnih informacij PROMINfo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 17:18 18.oktober 2018.

    Eden se menda načrtuje v Bizoviku, drugi pa ne vem kje.