Slovenija
17 ogledov

Nova zaslišanja glede ravnanj Golobiča

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Preiskovalna komisija DZ, ki preiskuje ravnanja ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča, bo danes nadaljevala z zaslišanji.

Pred komisijo, ki je z zaslišanji začela februarja lani, se bo tokrat zvrstilo šest prič, med njimi Miloš Urbanija iz Ultre.

Preiskavo v zvezi z ravnanjem ministra in predsednika Zares so zahtevale opozicijske SDS, SNS in SLS zaradi suma Golobičevega izogibanja plačevanju davkov v Sloveniji ter suma klientelizma in koruptivnega ravnanja za pridobitev posojil in poslov za podjetja v skupini Ultra.

Urbanija že pričal
Urbanija, soustanovitelj Ultre in do 31. decembra 2004 tudi direktor podjetja, je pred preiskovalno komisijo, ki jo vodi Rudolf Petan (SDS), pričal že septembra lani. Takrat je poudaril, da so bila vsa posojila Ultri ustrezno zavarovana ter da Golobič ni od NLB nikoli zahteval ugodnejših pogojev za posojila.

Komisija se bo danes osredotočila na postopek izbire izvajalcev za dobavo, montažo in vzdrževanje sistemov CNS v baznih postajah.

Dokumentacijo so od Mobitela zahtevali že konec januarja, na današnje zaslišanje pa so poleg Urbanije povabljeni še član uprave Iskre Sistemi Peter Goltnik, direktor družbe Instal S iz Zagorja Marjan Kolenc ter Klavdij Godnič, Zoran Vehovar in Primož Jantolek iz Mobitela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.