Slovenija
30 ogledov

Nova zaslišanja v primeru Ultra

Pred poslanci bo pričal tudi Urbanija. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Preiskovalna komisija DZ, ki preiskuje ravnanja ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča, bo zaslišala Uroša Suhodolčana iz družbe Iskra Sistemi in Miloša Urbanijo iz Ultre.

Urbanija, soustanovitelj Ultre in do 31. decembra 2004 tudi direktor podjetja, je pred preiskovalno komisijo, ki jo vodi Rudolf Petan (SDS), pričal že septembra lani, ko je med drugim poudaril, da so bila vsa posojila Ultri ustrezno zavarovana ter da Golobič ni od NLB nikoli zahteval ugodnejših pogojev za posojila.

Prvega moža Iskre Sistemov Suhodolčana pa je preiskovalna komisija kot novo pričo določila konec letošnjega januarja, ko je sklenila, da bo od Mobitela zahtevala dokumente iz razpisa za nadzorne sisteme v baznih postajah in da bo od Dursa pridobila podatke glede plačevanja Golobičevih obveznosti.

Komisija od Mobitela zahteva celotno dokumentacijo postopka izbire izvajalcev za dobavo, montažo in vzdrževanje sistemov CNS v baznih postajah. Od Mobitela pričakuje tudi kopijo pogodbe med družbama Mobitel in Ultra za vzdrževanje in servisiranje strojne in programske opreme CNS Bird, ki je veljala do sklenitve pogodbe med Mobitelom in družbo Iskra Sistemi za nadzor CNS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.