Slovenija
53 ogledov

Nova24TV dobila licenco za oddajanje

NOVA 24 TV Saša Despot
Nova24TV je dobila licenco za oddajanje v radiodifuzni tehniki. Ko bodo začeli oddajati, bodo tako dosegljivi vsem uporabnikom z anteno.

Agencija za pošto in elektronske komunikacije republike Slovenije (AKOS) je Nova24TV podelila pravico za razširjanje TV programa v digitalni radiodifuzni tehniki. Če oziroma ko se bodo odločili za razširjanje, v katerem od delujočih multipleksov, bodo uporabnikom brezplačno vidni s pomočjo sobne antene.

Multipleks C, s katerim upravlja RTVS, komercialnim programom zagotavlja najmanj 96 odstotkov slovenskih gospodinjstev. Multipleks B, s katerim upravlja Norkring, pa zagotavlja pokritost 85 odstotkov gospodinjstev.

Oddajanje programa se zamika ... Zdaj naj bi začeli marca

Še lani decembra so vodilni na Novi24TV obljubljali, da bodo začeli program oddajati do konca 2015, a se to ni uresničilo.

"Imamo že suhe vaje, do konca leta bomo, kot smo obljubili, začeli program tudi oddajati," je še v decembru zagotavljal zdaj že nekdanji izvršni direktor družbe Nova24TV Andrej Kregar, ki je navajal, da bodo predvajali izključno informativni program. Infrastrukturo, torej kamere, reportažni avto in predvajanje programa, pa ji omogoča produkcijska hiša VPK, ki je v lasti prav Kregarja. Ko se napovedi o začetku lani niso uresničile, pa so vodilni pojasnjevali, da čakajo prav na pridobitev licence.

Kot je za Finance povedal Aleš Primc, ki trenutno načrtuje programsko shemo na Novi24TV, pa naj bi zdaj začeli oddajati z marcem.

Več kot 2.000 delničarjev in donatorjev

Nova24TV je kapital zbirala tudi s pomočjo delnic. Za dokapitalizacijo nove televizije pa je bilo na razpolago 30.000 delnic z nominalno vrednostjo 100 evrov, za njihov nakup se je odločilo več kot 2.000 delničarjev in donatorjev. Tako naj bi zbrali več kot milijon evrov.

Zbrana sredstva pa naj bi po besedah vodilnih zadoščala za izvedbo zastavljenega projekta v načrtovanem časovnem in vsebinskem okvirju.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 14:36 05.februar 2016.

    Podporniki kluba več kot 2.000 delničarjev in donatorjev................poštarji in ostali dostavljalci niso odšteti.

  • malonaokoli 08:37 05.februar 2016.

    upam, da to ne bo še ena TV kjer predvajajo 24 ur ameriške reklame za orožje, kriminal in nasilje v demokraciji.