Slovenija
17 ogledov

Novakova: "Brez NSi ne bo desne vlade"

"Več kot 80 odstotkov ljudi je proti možnosti posvojitve," pravi Ljudmila Novak. Žurnal24 main
Kongres in predvolilna konvencija stranke NSi, na kateri so predstavili kandidate za državnozborske volitve, volilni program 2011-2015 ter gospodarski program.

V NSi se zavzemajo, da bo glas krščanske demokracije po decembrskih volitvah še bolj slišan in da se NSi znova vrne v DZ, je na kongresu stranke v Ribnici dejala predsednica NSi Ljudmila Novak. NSi je po njenih besedah že pokazala, da lahko državo vodi odgovorno, pošteno in uspešno. "Brez NSi v Sloveniji ne bo desne vlade," je poudarila Novakova.

Po besedah Novakove NSi postavlja v središče človeka in družino, saj je politika orodje za boljšo kakovost življenja. "Politika je zaradi človeka in ne človek zaradi politike," je poudarila Novakova in nato prisotne pozvala, da danes prispevajo po en evro za družine, ki so v stiski. "Tako se bo naša politika solidarnosti tudi s tem malim kamenčkom uresničila v praksi," je dejala Novakova.

Po njenih besedah se je Slovenija znašla na poti hitrega in nevarnega padanja. Tisti, ki so v največji meri za to odgovorni, so se sedaj potuhnili, z navidez novimi obrazi pa želijo preslepiti državljane, je dejala.

Kot je v nagovoru zbranim dejal evropski poslanec iz vrst NSi Lojze Peterle, skuša levica čim bolj zamegliti polom, ki je evidenten, zato je bilo treba najti "novo formulo, ki se je pokazala v osebi Zorana Jankovića". A kot meni Peterle, ne potrebujemo menedžerja, temveč "poštenega voditelja, ki bo sposoben povezati slovenske sile na vladnem nivoju". To, kar napoveduje kandidat Gregor Virant, pa bo po Peterletovih besedah "mogoče malo manj levi oziroma manj ideološki novi liberalizem".

"Brez vrednot ni prihodnosti"

Oblast so po njenem prepričanju izrabili za polnjenje svojih računov v tujini in za "delitev našega skupnega premoženja". "Zato pričakujem, da bomo na teh volitvah izbrali tiste, ki znajo državo voditi odgovorno, pošteno, uspešno," je dejala Novakova in dodala, da je NSi že pokazala, da to zna.

Strokovni odbori stranke so po njenih besedah pripravili dober in učinkovit program, "ki bo Sloveniji vrnil upanje". V njem so na prvo mesto postavili vrednote. "Družba brez vrednot nima prihodnosti," je poudarila Novakova.

Sicer pa je v programu, ki ga je predsednica stranke podrobneje predstavila, poudarek tudi na ukrepih za gospodarsko okrevanje in ustvarjanje delovnih mest ter za ustvarjanje družinam prijaznega okolja.

Udeležence kongresa je pozvala, naj sodelujejo pri prepričevanju volivcev, in jih obenem opozorila, naj ne pričakujejo poštene igre nasprotnikov. Po besedah glavnega tajnika stranke Roberta Ilca se je na kongresu zbralo okoli 700 ljudi.

Komentarjev 7