Slovenija
5 ogledov

Novakova napovedala kandidaturo

Na čelo NSi bo 15. novembra stopil nov človek. Žurnal24 main
V stranki NSi se pripravljajo na kongres stranke, ki bo 15. novembra. Vršilka dolžnosti predsednice NSi Ljudmila Novak je napovedala kandidaturo za predsednico stranke.

Kot možna kandidata za predsedniško mesto se omenjata tudi Mojca Kucler Dolinar in Lojze Peterle, ki pa se o svoji kandidaturi še nista odločila.

Ljudmila Novak je povedala, da bodo na novembrskem kongresu volili predsednika, tri podpredsednike in ostale organe stranke. Poleg tega bodo sprejeli tudi programsko resolucijo. Morebitni kandidati za omenjena mesta se bodo predstavili na klavzuri stranke, ki bo čez 14 dni. V stranki si želijo, "da bi bilo za začetek kandidatov več, pa tudi to, da bi dosegli dogovor in potem šli na kongres morebiti z enim kandidatom", ta pa naj bo usklajen znotraj stranke, je dejala Novakova.

Želja po prenovi stranke
V NSi želijo stranko čim prej prenoviti, saj menijo, "da Slovenija potrebuje več močnih strank na desnici in seveda Nova Slovenija želi, da bi v prihodnosti imela Slovenija tudi močno krščansko demokratsko stranko".

Dosedanja ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar je priznala, da dobiva mnogo spodbud h kandidaturi, obenem pa je dejala, da se bodo kandidacijski postopki še odprli, "tako da je še nekaj časa za ta razmislek in tudi za dokončen odgovor". Precej nagovarjanja je bil deležen tudi evropski poslanec Lojze Peterle, ki meni, da "še nismo v tej fazi, ko bi jaz lahko sprejel odločitev". Meni, da se zdaj poskušajo postaviti pravila igre, pri čemer naj bi jih "iskanje najboljšega kandidata povezalo, ne pa razdružilo". Peterle se nagiba k vnovični kandidaturi za evropski parlament, ocenjuje pa, da bi stranki bolj koristil predsednik ali predsednica, ki bi bil doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.