Slovenija
19387 ogledov

Pozor: Od torka dalje nove cene goriva

OMV bencin Anže Petkovšek
Cene goriv na bencinskih servisih izven avtocest, torej regulirane cene, v torek najverjetneje ne bodo višje od sedanjih.

Na naftnih trgih v zadnjem tednu zaznavamo padec cen, podobno na mediteranskih trgih v zadnjih 14 dneh zaznavamo pri dizlu, bencin pa trendu kljubuje, še dodajajo.

Če smo v zadnjih mesecih pogosto opažali, da pocenitev bencina preprečuje tudi vse šibkejši evro, pa je ta v minulih 14 dneh celo nekoliko pridobil v primerjavi z dolarjem in se povzpel na najvišjo raven v mesecu in pol.

"Ob takšnih premikih na trgih pričakujemo, da bo v torek cena litra bencina ostala blizu sedanje ravni, torej znašala okoli 1,536 evra. Izračun je narejen ob predpostavki, da vlada ne spremeni trošarin, kot jih je denimo pred 14 dnevi," so zapisali v Mojih financah.

Pri dizlu pa analitiki Mojih financ na trgih zaznavajo pocenitve: "Če pri tem za spoznanje okrepljen evro, pričakujemo, da se bo cena litra dizla zdrsnila pod 1,62 evra in tako znašala za približno tri cente manj kot sedaj (1,651 evra)."

Izračun je narejen ob predpostavki, da vlada ne poseže v trošarine oziroma druge dajatve, kot so to denimo storili pred 14 dnevi.

Komentarjev 3
  • Ender3 12:36 04.november 2023.

    Kakšen smisel je poobjavljati cene goriv. Kdor jih rabi bo itak plačal zanje...

  • Pierre 10:29 04.november 2023.

    Ma dajte že nehat s tem bencinom vsak teden, sej znamo brat številke na pumpi!!!!

  • evelux 10:23 04.november 2023.

    To je pa full dobra novica ….. avtor pojdi raje na kavo ce si si jo sploh zaslužil….