Slovenija
27 ogledov

Nove ideje o koncesiji

Župan je nezadovoljen s koncesionarjem Veolio Transportom Štajerska (na fotograf Žurnal24 main
Javni promet. Veolia še ne ve, ali se bo prijavila. Interesent tudi LPP. Bo koncesija podeljena direktno?

“Zelo nezadovoljen sem s sedanjim izvajalcem potniškega prometa,” je pojasnil mariborski župan Franc Kangler. S tem je nakazal, da se nam po vsej verjetnosti junija, ko poteče koncesijska pogodba z Veolio Transportom Štajerska, obeta nov izvajalec mestnega potniškega avtobusnega prometa.

Javna novi koncesionar?
Mestni svetniki so včeraj razpravljali o spremembah v mariborskem avtobusnem prometu, ki prinašajo tudi razpis za podelitev nove koncesije. Ta naj bi bil mednarodni. Pojavlja pa se tudi ideja, da bi lahko občina kot koncendent direktno podelila koncesijo javnemu podjetju, ki je v večinski lasti občine. “To idejo bomo proučili in jo predstavili na prihodnji seji mestnega sveta,” je pojasnila Milica Šimonič Steiner, direktorica mestne uprave Mestne občine Maribor (MOM). Med možnimi javnimi podjetji kot izvajalci avtobusnega prevoza v Mariboru se tako pojavljajo Energetika, Snaga in Mariborski vodovod. Med morebitnimi interesenti, ki naj bi se prijavili na razpis, se že pojavlja tudi podjetje Ljubljanski potniški promet (LPP), Veolia Transport Štajerska pa še ne želi razkriti, ali se bo na razpis prijavila. “Najprej moramo prejeti besedilo razpisa, šele nato se bomo odločili, ali se bomo prijavili,” so pojasnili v podjetju, ki je aktualni koncesionar.

Neuspešno iskali krivca
MOM pa ima še odprto pravnomočno izvršbo s strani Veolie Transport Štajerska. Dolg v višini 1,5 milijona evrov naj bi se vrnil v treh letih. “Decembra smo se dogovorili, da bomo Veolii nakazali denar v treh letih. Uporabili smo vsa pravna sredstva, vendar nam ni uspelo s pritožbo. Ovadili smo tudi neznano osebo, ki bi naj bila kriva za to, da se nismo pravočasno pritožili na izvršbo Veolie in smo tako zdaj dolžni denar, vendar je nismo našli,” je še dodala Simonič Steinerjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.