Slovenija
48 ogledov

Nove kosti na deponiji

Gramoznica Titova cesta Bralka
Človeške kosti. Policija o novih najdbah nič, pravi pa, da zadevo spremlja.

Dober mesec po tem, ko so na začasni deponiji gramoza ob Kranjčevi ulici odkrili človeške kosti, jih je bralec opazil znova: “Policisti so po odkritju in preiskavi trak odstranili, delavci pa so začeli uporabljati material z deponije in urejati brežino ob cesti, toda med nasutim materialom so še vedno kosti.”

Policijska uprava (PU) Ljubljana je z nadaljevanjem del na tem območju seznanjena in zadevo spremlja, je na opozorilo bralca odgovorila Maja Ciperle Adlešič, predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana, in dodala, da pri tem sodelujejo tudi delavci javnega podjetja Žale, policisti pa o vseh ugotovitvah obveščajo pristojno tožilstvo.

Ob kosteh nagrobni kamni

Strokovnjaki so sredi maja ugotovili, da gre za okostja iz različnih obdobij, po mnenju inštituta za sodno medicino stara od 80 do 200 let. Ker so ob kosteh našli tudi dele nagrobnih kamnov, so na policiji ugotovili, da “posmrtni ostanki niso posledica kaznivega dejanja”, je povedala Ciperle Adlešičeva in dodala, da bo za kosti primerno poskrbljeno.

Policisti so najprej predvidevali, da je gramoz z gradbišča športnorekreativnega centra Stožice, nato pa ugotovili, da gre za deponijo gramoza z gradbišča nekdanje Titove ceste (ime je ustavno sodišče prepovedalo), zdaj Štajerske ceste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.