Slovenija
57 ogledov

Nove osmoljene stranke Dušana Črnigoja

Dušan Černigoj Saša Despot
Ogrevanje. Na biomaso kurijo v Črnigojevi novogoriški toplarni, individualni kupci peletov kljub plačilu nanje čakajo zaman.

“Res je. Zamujamo. Upam, da bomo lahko zadeve čim prej uredili. Banke nam pač nočejo dati posojila. Težava je, ker je naš polovični lastnik, ajdovsko Primorje, v stečaju,” razlaga Boris Trstenjak, direktor podjetja Eco Atminvest.

Gre za ljubljansko podjetje, ki je v polovični lasti podjetja nekdanjega prvega človeka Primorja Dušana Črnigoja in še treh fizičnih oseb, druga polovica pa je v lasti Primorja v stečaju. Plombo na tem deležu ima podjetje Črnigojevega zeta. Kot smo pisali včeraj, ima Eco Atminvest med drugim v lasti tudi toplarno, ki kuri biomaso (pelete) v Novi Gorici.

Naključje?

Podjetje Eco Atminvest je pred leti v okviru paketa Minus 30 ton CO2 za 11 tisoč evrov prodajalo kurilne naprave ter 25 ton lesnih pelet, ki jih je kupcem obljubilo dostaviti obročno, v obdobju petih let. “Vse smo morali seveda plačati takoj, pelet pa letos nismo dobili,” razkriva eden od kupcev.

“V okviru sodelovanja z Eco Atminvest smo montirali peči, ki jih tudi servisiramo; gre za okoli 80 strank, ki smo jim peči postavili v letu 2007 in 2008,” nam je povedal Gregor Franič, izvršni direktor koprskega podjetja Gipo, ki je v teh dneh prav tako deležen klicev nezadovoljnih strank. Nekateri od njih Trstenjaka, sicer nekdanjega direktorja hrastniške toplarne, klicarijo že od avgusta. Ob tem so tudi ugotovili, da je Gozdno gospodarstvo Postojna vse pelete zanje podjetju Eco Atminvest oddalo že pred leti.

Komentarjev 2
  • Petra123 19:51 28.oktober 2012.

    Različne vrste kakovostnih peletov lahko naročite na telefonski številki 080 39 00 ali na mobilni telefon 041 690 660.

  • izvedenec 09:12 26.oktober 2012.

    goljufija na goljufijo, njihove plače in nagrade pa mastne in redne