Slovenija
13088 ogledov

Nove podrobnosti glede mrtvega novorojenčka v vodnjaku

vodnjak Prvan Selo 24sata Vodnjak, kjer so našli mrtvega novorojenčka.
Osumljena 20-letnica že mama dveh otrok. Znanih še več podrobnosti.

Iz pristojnega hrvaškega okrožnega državnega tožilstva so sporočili, da so v torek v Karlovcu izvedli prvo zaslišanje 20-letne ženske, osumljene storitve kaznivega dejanja težkega umora na širšem območju občine Perušić od 30. julija do 4. avgusta letos. Kaznivo dejanje naj bi bilo - so pripisali - zoper "posebej ranljivo osebo", oziroma "na škodo novorojenega otroka".

Policija je sporočila, da so truplo novorojenčka našli 4. avgusta, portal Slobodna Lika pa je objavil, da so truplo našli v vasi Prvan Selo pri Perušiću v vaškem vodnjaku. Zavito je bilo v črno vrečo in vrženo v vodnjak, poln vode, našel pa naj bi ga pastir, ko je prišel po vodo za napajanje živine.

Kot je iz dobro obveščenih virov neuradno izvedela agencija Hina, je osumljena mati dveh zelo majhnih otrok, za katera zdaj skrbita mož in mati. Kaznivo dejanje naj bi na policiji najprej priznala, med nadaljnjim postopkom pa se je branila z molkom.

Osumljena v priporu

20-letni ženski, ki je bila aretirana zaradi suma umora novorojenčka, katerega truplo so 4. avgusta našli v vodnjaku pri Perušiću, je bil odrejen preiskovalni pripor, vendar se državno tožilstvo in preiskovalni sodnik v Karlovih Varih ne strinjata glede razlogov.

Z okrožnega državnega tožilstva so sporočili, da je preiskovalna sodnica njihovemu predlogu za preiskovalni pripor le delno ugodila, in sicer zgolj zaradi bojazni, da bi vplivala na priče, ne pa zaradi posebno težkih okoliščin kaznivega dejanja.

Sodnik: Mogoče je to poporodna depresija

Preiskovalni sodnik županijskega sodišča v Karlovcu Mladen Kosijer je svoje stališče za Hino pojasnil z besedami, da je bila kazenska ovadba vložena zaradi suma storitve kaznivega dejanja težkega umora, vendar za zdaj ni mogoče vedeti, ali tako bo tudi ostalo, torej ali gre res za umor ali drugo kvalifikacijo.

Sledijo še zdravniški in psihiatrični pregledi, je spomnil Kosijer in poudaril, da morajo izvedenci ugotoviti, ali gre morda za poporodno depresijo. Sodnik je izpostavil, da za zdaj še ni našel elementov za odstavek "posebej težkih okoliščin kaznivega dejanja". 

"Odredil sem preiskovalni pripor, moža, mamo in druge priče bi morali zaslišati, ne da bi osumljenec nanje vplival, a poleg tega je treba še marsikaj ugotoviti, izvedenstva pa pogosto trajajo dolgo," je še dodal sodnik.

vodnjak Prvan Selo Strašljivo Svet V vodnjaku mrtev novorojenček, policija prijela 20-letnico Hrvaška pomorska policija Svet Hrvaška obala: huda nesreča, vpleten otrok

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Palson 05:22 18.avgust 2023.

    Pri dvajsetih letih naj bi bil to že tretji otrok?!

  • grdi_lepotec 00:35 18.avgust 2023.

    Kaj imata pri tem dogodku državno tožilstvo in preiskovalni sodnik v Karlovih Varih? Ali spada Lika pod Češko?

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:40 17.avgust 2023.

    A se ob taki tragediji kdo vpraša v kakšni stiski je morala biti ženska, da je storila detomor?