Slovenija
18623 ogledov

Ne boste verjeli, kaj je bil motiv za včerajšnji dvojni umor na Celjskem

slovenija, kriminalisti, policija, kamnik, foto: nik rov Nik Rovan
66-letni osumljenec je bil prijet in pridržan.

Več o okoliščinah včerajšnjega dvojnega umora v Šmarju pri Jelšah je na današnji novinarski konferenci povedal Milan Vogrinec, vodja Oddelka splošne kriminalitete v Sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Celje.

Včeraj malo pred 18. uro so bili policisti s strani občana obveščeni, da je prišlo na območju policijske postaje Šmarje pri Jelšah do streljanja. 66-letni storilec je streljal na 27-letnega moškega in 42-letno žensko.

Osumljenec je nasprotoval izvršbi zasega vozila

Z ogledom kraja kaznivega dejanja, ki ga je vodila preiskovalna sodnica v navzočnosti okrožne državne tožilke, in zbiranjem obvestil so kriminalisti PU Celje ugotovili, da sta sodna izvršitelja prišla do bivališča osumljenca malo pred storitvijo kaznivega dejanja. 42-letna pomočnica izvršitelja in 27-letni pomočnik sta prišla z namenom izvršitve zasega vozila na podlagi sklepa sodišča Šmarje pri Jelšah.

Osumljeni je temu nasprotoval, prišlo je do prerivanja. Nato se je 66-letnik vrnil v hišo, po krajšem času ponovno pristopil do sodnih izvršiteljev, nakar je najprej z enim strelom ustrelil 27-letnega pomočnika izvršitelja, takoj zatem pa še pomočnico. Pri tem je uporabil pištolo, katere izvor se še ugotavlja.

''Na kraju je poškodbi podlegel 27-letni pomočnik izvršitelja, 42-letna pomočnica pa je bila hudo telesno poškodovana in odpeljana v Splošno bolnišnico Celje, kjer je istega dne zvečer podlegla poškodbam,'' je dejal Vogrinec.

Osumljeni je bil takoj po storitvi dejanja na kraju bivališča prijet in pridržan. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje umora.

Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan za premoženjske delikte, ne pa tudi za nasilna kazniva dejanja ali druge prekrške.

Drugih osebnih okoliščin glede osumljencev ali žrtev Policija zaradi poteka preiskave ne izdaja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 22
  • Avatar Zala
    Zala 20:56 25.februar 2022.

    Kam smo padli. Zaradi izvržbe umoril dve osebi. Dosmrtna ječa.

  • Avatar olor
    olor 20:38 25.februar 2022.

    Ne vem zakaj zadeva ne zastara na sodišču, kot vsem miljonskim lopovom v Sloveniji. Aja Matoza nimajo za odvetnika. bruh, ...

  • Avatar Linstolenna
    Linstolenna 19:22 25.februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m