Slovenija
26 ogledov

Novembra dražja registracija

ključi, avtomobil Žurnal24 main
Vlada je sprejela uredbo, ki v povprečju za petino zvišuje letno dajatev za uporabo vozil v cestnem prometu.

Povišanje dajatve je eden od ukrepov za povečanje javnofinančnih prihodkov, nekoliko dražja registracija za voznike pa bo začela veljati že z letošnjim novembrom. POdražitev bo progresivna, najbolj pa bo prizadela lastnike vozil z zmogljivejšimi motorji. Za gospodarska vozila se bo zvišala za deset odstotkov.

Za najmočnejše avtomobile bi po novem namesto 194 plačevali kar 500 evrov. Vse podrobnosti predvidene podražitve si oglejte na tej povezavi.

Denar bi šel za prometno infrastrukturo

Vlada si od višjih dajatev v prihodnjem letu obeta za malo nad 20 milijonov evrov dodatnih prihodkov. Ker pa se bo predlog uredbe začel uporabljati s 1. novembrom, se že letos pričakuje za 3,3 milijona evrov več prihodkov.

Gre za namenska sredstva za financiranje izgradnje prometne infrastrukture, ki se bodo prednostno namenila za projekte na državnih cestah in javni železniški infrastrukturi.

Komentarjev 4
  • Luka Lovše 17:35 25.oktober 2012.

    Takle mamo, eni ste hotl met J.J.-a n oblasti, je obljubljal, da bomo varčeval, pa smo se spet dobr zapufal, da bo gospodam lepo,! Kr tako naprej, dejmo se tle na forumih med sabo jebat, namesto da bi stopil skupi ...prikaži več pa naredil red v državi!!!

  • badumtss 17:22 25.oktober 2012.

    DDV na to kar si omenil je že v uporabi...

  • 1111 16:43 25.oktober 2012.

    ...da bi crknli vsi v naši vladi in to v največjih mukah!