Slovenija
29 ogledov

Novembra ovire na primorki

Zastoj na primorski avtocesti med Uncem in Postojno v smeri Kopra K. Kl.
Zaradi postavljanja protihrupne zaščite bo promet na posameznih odsekih potekal po dveh zoženih pasovih.

Na odseku avtoceste med Uncem in Postojno bodo ta teden začeli postavljati protihrupno zaščito. Z deli na območju Unca bodo začeli v četrtek, končana pa naj bi bila 11. decembra.

Kot so sporočili iz Družba za avtoceste v RS (Dars), bodo v okviru projekta, ki ga sofinancira EU, vreden pa je 2,9 milijona evrov, postavljene protihrupne ograje v skupni dolžini 3799 metrov. Dela bosta izvedli družbi CPG in Petrič.

V prvi fazi bosta zgrajeni protihrupni ograji na območju Unca. Prva ograja dolžine 934 metrov bo zaščitila naselje Unec, druga ograja dolžine 376 metrov pa naselje Hribce.

Od jutri naprej zapore

Delavci Darsa bodo predvidoma v četrtek začeli postavljati delovno zaporo na območju viadukta Unec. V smeri proti Ljubljani bo zaprt odstavni pas v dolžini približno kilometer, promet bo potekal po dveh zoženih prometnih pasovih.

V smeri proti Postojni bodo zaporo postavili predvidoma 22. novembra. Pas za počasna vozila bo zaprt, promet bo po voznem in prehitevalnem pasu potekal ob omejeni hitrosti.

Dela na tem odseku bodo zaključena do 11. decembra, po koncu zime pa bodo s postavljanjem ograj nadaljevali na območju Ravbarkomande in Postojne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.