Slovenija
154 ogledov

"Novi akvari in terari"

Na razstavnem panoju MOM bi seveda moral biti napis Nova akvarij in terarij. (Fo Žurnal24 main
Slovnica. Na razstavnem plakatu Kanglerjevih projektov osnovnošolske napake.

"Glej, glej, še napisati ne znajo prav na plakat," se je pred plakatom nove občinske razstave sredi Slovenske ulice posmehovala skupina osnovnošolcev, kjer je mimoidoče nagovarjal napis Novi akvari in terari.

Ni bilo časa za lektoriranje?
Pod plakate, na katerih so predstavljeni vsi investicijski projekti v mandatu Franca Kanglerja, je podpisana Mestna občina Maribor (MOM). Razstava je bila, kot smo izvedeli neuradno, postavljena po hitrem postopku. Zaradi pomanjkanja časa odgovornih na MOM naj bi besedila za plakate pripravljal kar oblikovalec. Na MOM so nam pojasnili, da bodo plakat s slovnično napako zamenjali.

Najem površine zastonj
Poleg slovničnih napak je mimoidoče zmotila postavitev vitrin sredi zelo frekventne Slovenske ulice. MOM za najem te javne površine ni plačala niti evra. Za usposobitev mobilnih svetlobnih vitrin je bil na javnem razpisu izbran Europlakat, za kar bo iz proračuna prejel plačilo v višini 5.900 evrov.

"V skladu s 13. členom odloka o rabi javnih površin in komunalnih taksah za njihovo uporabo se taksa ne plačuje za rabo javnih površin za prireditve in dejavnosti turističnega, humanitarnega, športnega in kulturnega pomena ter podobno, o čemer odloči župan MOM s sklepom," so brezplačen najem javnih površin komentirali na MOM.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.