Slovenija
79 ogledov

Novi avtobusi stojijo

Ljubljanski potniški promet Saša Despot
Za zamudo je kriva napačna elektronska oprema.

V začetku decembra je vodstvo Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) ob odprtju polnilnice za vozila na metan predstavilo tudi 20 novih avtobusov na metan. Vendar večina zdaj stoji v garaži, so potrdili v javnem podjetju. Razlog: avtobusi, za katere je LPP plačal pet milijonov evrov, še nimajo elektronske opreme. "Zamuda pri opremljanju avtobusov je nastala, ker je bila iz tujine dostavljena napačna elektronska oprema oziroma centralni računalniki," so dejali na LPP. Včeraj so le dobili pravo opremo, zato bodo novi avtobusi redno začeli voziti v začetku novega leta, so napovedali.

Kriva Ultra?

LPP bo za plačilni sistem enotne mestne kartice urbana z opremo in montažo v 20 novih avtobusih plačal 79 tisoč evrov (brez DDV). Ali je za napačno dostavljeno elektronsko opremo kriva Ultra, ki je v delni lasti Gregorja Golobiča, v javnem podjetju niso povedali, prav tako ne, ali bodo od nje zaradi napake zahtevali plačilo penalov. Je pa bila Ultra izbrana na javnem razpisu ljubljanske občine za vzpostavitev enotne mestne kartice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.