Slovenija
35 ogledov

Novi Bajer

Perspektiva prihodnjega vzhodnega brega Koseškega bajerja s travnatim parkom. Le Žurnal24 main
Tik pred izvedbo obnove Koseškega bajerja so ukinili leseno pešpot nad vodo.

Zanemarjeni Koseški bajer bo vendarle doživel prenovo. Gradbišče so prijavili 2. junija, vrednost ureditve, ki naj bi bila končana naslednje leto, pa znaša milijon evrov in pol. Preverba na terenu pa je pokazala, da se dela še niso začela.

 

Urejanje v dveh etapah

Dela prve etape obnove: travnati park s promenado, kolesarske poti, povezovalne in krožne poti okoli jezera, vhod v park s severa in s strani naselja Mostec, vključno z zaporami prometa.
Druga etapa obnove je predvidena za leto 2009.

Napovedane novosti
Miha Kajzelj, soavtor natečajnega in izvedbenega projekta, je pojasnil, da so tik pred izvedbo zaradi motenja obrežne favne in flore ukinili leseno pešpot nad vodo. "Območje je namenjeno krajinski ureditvi, zato v njem niso predvidene nove stavbe razen servisno-klubskega objekta, ki bo imel funkcijo sladolednega vrta z javnimi sanitarijami," je dodal Kajzelj. Alenka Loose, načelnica Oddelka za varstvo okolja MU MOL, pa je povedala, da bo nova ureditev na bajerju izključevala kopanje, ribolov pa bo omejen le na južni breg. Čolnarjenje ni predvideno, poligon za spuščanje modelov pa bo leseni otok.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.