Slovenija
17 ogledov

Novi boji za Plečnika

Pečečnik pravi, da bo prenova predvidoma enofazna. Možno je le, da bi v drugi fa Žurnal24 main
Gradbeno dovoljenje. Pečečnik zaplete pričakuje, Fondovci jih napovedujejo.
Gradnja leta 2011

Napovedi. Joc Pečečnik meni, da bi lahko prenovo začel leta 2011 in jo končal leta 2013. Ocenjena je na 200 milijonov evrov. Pravi, da so marca preverili in še imajo zagotovljene vire financiranja. 
Faze. Na MOL so povedali, da odlok dopušča fazno gradnjo, vendar morajo biti v prvi fazi zgrajene vse kleti, stadion, rekonstruirane obodne ceste in porušena objekta na križišču Vodovodne ceste in Samove ulice.

Novi prostorski načrti za prenovo Plečnikovega stadiona bodo v uradnem listu objavljeni maja, po 15 dneh pa bodo začeli veljati.

Dokumentacije še nimamo pripravljene v celoti, bo pa dokončana nekje do 15. septembra 2010,” je povedal Joc Pečečnik, direktor podjetja Bežigrajski športni park (BŠP).

BŠP so za prenovo stadiona ustanovili skupaj z Mestno občino Ljubljana in Olimpijskim komitejem Slovenije. Za gradbeno dovoljenje bi sicer lahko zaprosil takoj po začetku veljavnosti odloka.

Ne bo šlo zlahka
Joc Pečečnik pravi, da pričakuje, da bodo sosedje v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja podali pritožbe na Upravno enoto Ljubljana, a dodaja, da so na to v podjetju ustrezno pripravljeni, pa tudi, da stanovalci Fondovih blokov “porabijo vse adute, ki jih imajo na voljo, da se projektu nagaja”.

Peter Rondaij, član koordinacijskega odbora stanovalcev Fondovih blokov, pa je napovedal presojo zakonitosti odloka na ustavnem sodišču. Prepričan je, da so v odloku nezakonitosti. Kot pravi, je pripravljen v skladu z izvedbenim prostorskim načrtom MOL, ki še ni sprejet.

Prav tako je po njegovem mnenju v nasprotju z državnim odlokom o razglasitvi Plečnikovih del za kulturne spomenike državnega pomena, zato bi morala zelenica ob Fondovih blokih, ki jo namerava Pečečnik pozidati, ostati zelenica. Prepričan je, da bodo stanovalci stranka v postopku pridobivanja dovoljenja tudi zato, ker se lastništvo sporne zelenice še preverja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.