Slovenija
5743 ogledov

Novi direktor policije že podal dve odpovedi

Tatjana Bobnar Boštjan Lindav Ministrstvo za notranje zadeve
V. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je danes zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z delom podal izredno odpoved dvema zaposlenima.

V. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je odpoved podal enemu zaposlenemu na Generalni policijski upravi (GPU) in enemu na Policijski upravi Koper. O tem bo policija obvestila tudi Specializirano državno tožilstvo, so sporočili z GPU.

Zaposlenima očitajo hujše kršitve delovnih obveznosti, saj so podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, za katerega se storilec preganja po uradni dolžnosti in je storjeno v povezavi z opravljanjem dela.

Lindav je za zaposlena izdal delovnopravni ukrep izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi in prepoved opravljanja dela za čas trajanja postopka.

O razlogih za sum, da sta kaznivega dejanja osumljeni uradni osebi, zaposleni v policiji, bo policija obvestila tudi posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva, so sporočili z GPU.

Po poročanju Dnevnika naj bi šlo za direktorja koprske policijske uprave Borisa Koraso in vodjo sektorja za notranje preiskave in integriteto v službi generalnega direktorja policije Metoda Jermana. Na pomembna položaja ju je postavil nekdanji generalni direktor policije Anton Olaj, še poroča Dnevnik.

Nepravilnosti zanikal 

Boris Korasa je očitane nepravilnosti v pisni izjavi za medije zanikal. Korasa je v izjavi potrdil, da je prejel sklep o prepovedi opravljanja dela za čas trajanja postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. "V dokumentu se mi presenetljivo pripisuje kršitev prava pri izvedbi postopka varnostnega preverjanja ob zaposlitvi posameznika pred sklenitvijo delovnega razmerja v policiji," je zapisal.

Šlo naj bi za ponarejanja izsledkov varnostne preverke, ki je pogoj za zaposlitev v policiji, a Korasa nepravilnosti zanika. Zoper sklep se bo pritožil, možnost zagovora pa ima 14. julija, je še zapisal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 21:43 21.junij 2022.

    Tako se dela ! Drugič naj pa razmišljata o tem predno brezpogojno poslušata in izvršujeta ukaze svojega tudi hvala bogu nekdanjega SS obritoglavca !

  • MK 15:45 21.junij 2022.

    sindikalista povezana z levičarskimi anarhističnimi gibanji