Slovenija
71 ogledov

Novi Google Chrome OS še boljši in uporabnejši

Chrome Računalniške novice
Prenovljeni Googlov operacijski sistem Chrome OS je opremljen z novimi možnostmi za pomoč, ki jih bodo znali ceniti predvsem manj izkušeni uporabniki.

Motorola je obiskovalce tehnološkega sejma IFA očarala s pametno ročno uro Moto 360, ki je odslej na izbranih trgih na voljo tudi v prosti prodaji. Do novosti pa so lahko »prišli« le najhitrejši, saj je bila ta kljub nekoliko višji maloprodajni ceni v primerjavi s konkurenčnim izdelki razprodana v zgolj nekaj urah. Izjemno povpraševanje po pametni ročni uri Moto 360 je presenetilo celo vodilne podjetja Motorola, saj bo njihova nadaljnja ponudba tako v Združenih državah Amerike kot drugod po svetu precej manjša od povpraševanja navdušencev nad tehnološkimi novostmi.


Inženirji podjetja Motorola so s pripravo pametne ročne ure Moto 360 zadeli v polno, saj ta za preračunanih 195 evrov ponuja veliko. Novost je namreč opremljena z zaslonom z 1,8-palčno (4,6-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 320 x 290 slikovnih točk ter zaščitnim steklom Gorilla Glass, medtem ko za določanje položaja uporablja bogato paleto tipal, kar pripomore k temu, da slika »pravilno« sledi gibanju roke in to neglede na to, ali jo nosimo na levi ali desni roki. Pametna ročna ura Motorola Moto 360 je za nameček še odporna na prah in vodo ter je polno združljiva z vsemi pametnimi mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki s prednameščenim Androidom, za tekoče delovanje pa skrbi vgrajen procesor Texas Instrumentsov OMAP 3 v navezi s sistemskim pomnilnikom kapacitete 512 megabajtov. Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajen pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov, piko na i pa dajeta šPovpraševanje po prenosnih računalnikih s prednameščenim Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS še vedno strmo narašča, kar se neposredno odraža tudi v tem, da programerji podjetja Google vse več energije in denarja vlagajo v njegov razvoj. Najnovejša različica sistema Chrome OS (37.0.2062.119) v primerjavi s predhodnikom prinaša kopico novih možnosti, ki jih bodo znali ceniti predvsem tisti, ki so doslej uporabljali izključno Microsoftove operacijske sisteme Windows. Seznam novosti je objavljen na spletnem naslovu bit.ly/Chrome-OS-37, vsi uporabniki računalniških sistemov z operacijskim sistemom Chrome OS pa bodo posodobitev kakopak prejeli samodejno v okviru sistema za nameščanje popravkov.

Prenovljeni Googlov operacijski sistem Chrome OS je opremljen z novimi možnostmi za pomoč, ki jih bodo znali ceniti predvsem manj izkušeni uporabniki. Nič manj zanimiva ni možnost sočasne prijave večjega števila uporabnikov, kar uporabnikom dejansko daje možnost, da se prijavijo v njihov profil tudi v primeru, da je nekdo že prijavljen. Uporabnikom je odslej ponujena možnost neposrednega shranjevanja podatkov v Googlovo oblačno storitev Drive, vso ključno programsko opremo pa je mogoče uporabljati tudi v načinu brez povezave v svetovni splet. Podatki se z oblačnimi storitvami kakopak sinhronizirajo takoj, ko je prenosni računalnik ali namizni računalnik ponovno povezan v internet. merilnik korakov in merilnik srčnega utripa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.