Slovenija
24 ogledov

Novi kadri za novi blok

Direktor Rožman si želi, da bi jedrska opcija dobila trajno domovinsko pravico v Žurnal24 main
Menjava generacije. Letos se bo v nuklearki upokojilo 43 delavcev.

“Smo v zaključni fazi menjave generacije,” je povedal Stane Rožman, direktor Jedrske elektrarne Krško (JEK). Pojasnil je, da letos opažajo največje število upokojitev, saj bo v pokoj odšlo kar 43 delavcev. Številka bi bila nekoliko manjša, če ne bi na vrata trkal novi zakon o upokojevanju.

Z zaposlitvijo nove generacije so morali poskrbeti za ustrezno izobraževanje. Ocenjujejo, da so dobili dobre zamenjave, saj lahko zaradi velikega zanimanja ljudi za delo v nuklearki izbirajo in izberejo najboljši tim.

Na obzorju novi blok
Upravni postopek za podaljšanje življenjske dobe nuklearke je v teku, zdaj si želijo čimprejšnjih konkretnih odločitev o gradnji drugega bloka. Direktor Rožman si želi, da bi jedrska opcija dobila trajno domovinsko pravico v strateškem dokumentu. “Principielna rešitev naj se sprejme nemudoma tako na nacionalni kot na lokalni ravni, ker bo to potem pomenilo zeleno luč za konkretne rešitve,” je poudaril Rožman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.