Slovenija
2752 ogledov

Novi leti z Eurowingsom iz Ljubljane? Glasujte!

Eurowings EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
Ljubljana v ožjem izboru nizkocenovne letalske družbe Eurowings.

Letalski prevoznik Eurowings je v ožji izbor za novo destinacijo vključil tudi Ljubljano, pri čemer imajo zadnjo besedo potrošniki. Med šestimi destinacijami (Ljubljana, Cork, Kosice, Friedrichshafen, Stavanger in Aarhus) na njihovi posebni strani Vote and fly namreč poteka glasovanje, na katero izmed šestih destinacij naj začnejo izvajati lete.

Eurowings | Avtor: Eurowings Eurowings
Glasovanje poteka do ponedeljka, 12. marca, do 15. ure, naslednji dan pa bo ob 15. uri sledilo še zaključno glasovanje na Facebook live med tremi destinacijami z največ glasovi. Eurowings obljublja, da bodo med posameznike, ki bodo glasovali, razdelili 50 bonov v vrednosti 200 evrov.

Ljubljani v glasovanju okoli poldneva sicer ni kazalo najbolje, saj je zbrala le nekaj več kot tri odstotke glasov.

Pri Fraport Slovenija so izpostavili, da Eurowings že nekaj let nagovarjajo predvsem za vzpostavitev linij v Nemčijo, kampanja Vote and Fly pa povečuje možnost za prihod tega prevoznika k nam.

"Kar se tiče letošnjih novih nemških destinacij z ljubljanskega letališča imamo za enkrat najavo Adrie Airways za Düsseldorf in Hamburg ter easyJeta za Berlin. Konkretnega dogovora z Eurowingsom še ni, verjamemo pa, da je to odvisno tudi od uspešnosti navedene kampanje," nam je pojasnil Jure Murko, Fraport Slovenija, in dodal, da zato pozivajo javnost, da glasuje zanje.

Glasovanje poteka na tej strani.

Eurowingsovo glasovanje Vote and fly sicer bi novost, v prejšnjem glasovanju je zmagal Mostar, kamor z majem začne leteti iz Dusseldorfa in Stuttgarta.

O prihodu Eurowingsa v Ljubljano se je sicer že govorilo. Na letališču v Düsseldorfu so že sestavili urnik, a na koncu do končnega dogovora o vzpostavitvi letov med Ljubljano in Düsseldorfom ni prišlo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.