Slovenija
9 ogledov

Novi ministri v DZ

Pahor uspehu na referendumu o pokojninski reformi ne pripisuje praktično nobene Žurnal24 main
Premier Borut Pahor je v državni zbor poslal predloge za imenovanje novih začasnih ministrov vlade.

Ti ministri bodo za tri mesece prevzeli položaje treh ministric iz vrst Zaresa - Darje Radić, Irme Pavlinič Krebs in Majde Širca, ki so prejšnji teden odstopile.

Poslanci se bodo z odstopi seznanili na zadnji redni seji pred parlamentarnimi počitnicami 11. julija. S tem jim bodo funkcije tudi uradno prenehale. Ministrice so odstopne izjave podale ob odhodu stranke iz koalicije.

Gospodarsko ministrstvo bo vodil Mitja Gaspari, sicer minister za razvoj; ministrstvo za kulturo bo prevzel Boštjan Žekš, sicer minister brez listnice, odgovoren za Slovence v zamejstvu in po svetu; ministrstvo za javno upravo pa bo vodil premier Borut Pahor ob pomoči generalne sekretarke vlade Helene Kamnar.

Nova vlada bo odslej štela 14 članov in bo manjša. Pahor glede na utečenost ekipe in primerno prerazporeditev odgovornosti in nalog ocenjuje, da ta vlada ne bo nič manj operativna.

Komentarjev 2
  • privat 17:17 04.julij 2011.

    dej si mir pahorovski....neznaš,neupaš ,nesmeš...tudi novi ljudje ti ne bojo pomagali...ker si zgubil naše glasove in našo podporo....

  • recesija 16:15 04.julij 2011.

    Psihiatri, pomagajte mu !