Slovenija
23 ogledov

Novi mobilniki za nove čase

HTC One Reuters
V Barceloni te dni poka od novih tehnologij. Na svetovnem kongresu mobilne telefonije namreč največji proizvajalci kažejo svoje najmodernejše naprave.

Vodilni azijski proizvajalci mobilnikov so v okviru Mobile World Congress svoje najnovejše modele pametnih mobilnikov predstavili že v nedeljo, dan pred uradnim začetkom letošnje izdaje kongresa.

Gre za trenutno najzmogljivejše modele na trgu, saj imajo štirijedrne procesorje, s čimer za dvakrat prekašajo mobilnike obstoječe generacije.

Kitajski proizvajalec Huawei je predstavil model ascend D, ki ima štirijedrni procesor, in ga označil za trenutno najhitrejši pametni mobilni telefon na svetu, piše STA. To potrjuje, da Huawei, ki je v preteklosti veljal za proizvajalca nizkocenovnih mobilnikov, nadaljuje svoj pohod tudi na hitro rastoči trg pametnih mobilnikov.

Južnokorejski LG je prav tako predstavil model s štirijedrnim procesorjem, poimenoval ga je optimus 4xHD. LG, ki za Apple izdeluje glavne sestavne dele iPhona, upa, da lahko podobnega zmagovalca naredi tudi sam, stavi pa na 4,7-palčni zaslon, 1.5 GHz procesor in androidni sistem zadnje izdaje ice cream sandwich.

Tajvanski HTC pa na trg pametnih mobilnikov s štirijedrnimi procesorji vstopa s serijo treh mobilnikov One, pri katerih poudarja zmogljivosti kamere, dizajn in uporabniško izkušnjo.

Sony je po razvezi z Ericssonom po poročanju BBC zelo samozavesten, da bo v prihodnje ustvarjal telefone, pisane na kožo ljudem. Eden izmed njih, ki so ga predstavili na kongresu, ima zaslon, katerega del je prosojen. Poleg tega je pripravil tudi cenovno dostopnejše različice serije Xperia.

Telefon z 41 megapiksli? Zakaj pa ne!

Finska Nokia je medtem danes zjutraj predstavila lumia 610, nov model v svoji seriji telefonov lumia, ki imajo nameščen Microsoftov operacijski sistem Windows Phone. Posebnost tega telefona je prav cenovna dostopnost, s katero poskušajo agresivneje navaliti na uporabnike pametnih telefonov.

Predstavila pa je tudi mobilni telefon nokia 808 pureview, katerega glavna posebnost je kamera s kar 41 megapiksli.

Asus je še nadgradil svojo paleto tablic, ki se od iPadov pomembno razlikujejo po trdni tipkovnici, ki jo je mogoče odstraniti. S širjenjem ponudbe želijo nagovoriti tudi uporabnike, ki si tablic doslej niso privoščili zaradi previsoke cene.

Samsung odgovarja z napovedjo 10,1-palčne različice tablice galaxy note, ki med drugim podpira tudi satelitsko navigacijo Glonass.

Komentarjev 1
  • Filipka 15:00 27.februar 2012.

    Huawei telefoni so super, sama sem na začetku leta kupila Huawei Vision in sem nad telefonom super presenečena. Za tako malo denraja dobiš vrhunski telefon. Operacijski sistem android, odličen fotoaparat, še boljši video posnetki. V primerjavi z Nokio ki sem ...prikaži več jo imel prej je Huawei res carski telefon!