Slovenija
20 ogledov

Novi na stari lokaciji

Na opuščenem območju nekdanjega obrata celuloze, kjer bo novi bazen, Vipap ruši Žurnal24 main
Zgradili naj bi ga poleg tovarne Vipap, kjer je nekoč že bil.

Občinski svetniki bodo prihodnji teden sklepali o izboru nove lokacije za gradnjo pokritega bazena. Zgradili naj bi ga ob tovarni Vipap, kjer je nekoč že bil.

Spet diši po "kavi"
Rušenje. "Med postopkom rušenja se odstranjujejo obloge in odpirajo slepi žepi, v katerih so ostale ujete vonjave po odpadni lužnici.Gre za sledi organskih spojin, ki jih zaznamo že v zelo nizkih koncentracijah, a zdravje prebivalcev zaradi tega ni ogroženo," sporočajo iz Vipapa.

“Lani je občina bazen odkupila od podjetja Vodplan, zdaj pa se z Vipapom dogovarjamo o odkupu manjše površine znotraj kompleksa v neposredni bližini bazena,” pojasnjuje krški župan Franc Bogovič. “S sprejemom nove lokacije bazena pa se območje med Savo in pokopališčem, kjer smo sprva načrtovali bazen, ohrani kot področje za šport in rekreacijo,” dodaja.

Rušijo brez občine
V tem času na opuščenem območju nekdanjega obrata celuloze, kjer bo novi bazen, Vipap ruši objekte, ki ne služijo več svojemu namenu. “Prvi del bo končan do 20. avgusta, rušenje starega betonskega kislinskega stolpa pa naj bi bilo končano do 13. oktobra,” sporočajo iz Vipapa.

Župan Bogovič se je nadejal, da bo občina od Vipapa prevzela dobre štiri hektare veliko območje in ga sama sanirala. Vipap je bil namreč pripravljen za en evro prodati te površine, ki naj bi jih občina pozneje spremenila v zelene površine, a se svetniki s tem niso strinjali. Menili so namreč, da je nakup za en evro sicer ugoden, a da bo sanacija predraga. Zaradi teh pomislekov in medijskega odziva je Vipap pogajanja z občino prekinil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.