Slovenija
18 ogledov

Novi nadzorniki znani v petek

lokomotiva Anže Petkovšek
Novi nadzorniki Slovenskih železnic bodo znani v petek.

Svet Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) je na predlog uprave agencije imenoval nov nadzorni svet Slovenskih železnic. Imena novih nadzornikov bodo javno znana v petek. Novi nadzorni svet naj bi podal tudi mnenje k imenovanju Evrina Pfeiferja na čelo železnic, na podlagi katerega bo AUKN dala soglasje k imenovanju Pfeiferja.

AUKN se je zato odločila odložiti izdajo soglasja glede imenovanja Pfeiferja na čelo železnic do pridobitve tega mnenja. Izdala ga bo nemudoma po pridobitvi mnenja novega nadzornega sveta, kar se pričakuje v najkrajšem času.

Imenovanje povzroča zmedo

Agencija je predsedniku nadzornega sveta Slovenskih železnic svetovala, da ne hiti z dokončnim izborom novega generalnega direktorja železnic, saj je holdinška organizacija železnic stopila v veljavo s 1. septembrom.

Imenovanje pred veljavnostjo akta po ocenah agencije namreč povzroča pravno zmedo, saj bo novo imenovani nadzorni svet odločal o preostalih dveh članih poslovodstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.