Slovenija
9858 ogledov

Novi podatki: Dobre novice, spet občuten padec okužb!

Covid-19
Število aktivnih primerov se je še zmanjšalo.

Ob 3.506 opravljenih PCR testih je bilo v torek potrjenih 255 novih primerov okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 7,3 odstoten.

Opravljenih je bilo tudi 25.533 hitrih testov, a ni podatka o tem, koliko je pozitivnih.

Število aktivnih primerov se je zmanjšalo še za štiri odstotke in znaša 3.422. Za dobrih sedem odstotkov se je znižalo tudi sedemdnevno povprečje dnevnih okužb, ki znaša 212.

V primerjavi s preteklim torkom, ko so potrdili 373 novih okužb, to pomeni 31 odstotni padec, kar je dober podatek. Tudi včeraj je bilo za več kot 30 odstotkov manj okužb kot pred enim tednom

Glede na vladni semafor sproščanja ukrepov podatki ustrezajo zeleni fazi, kar pomeni, da je število okužb nižje od 300. Vlada je kljub temu ni razglasila, saj je presodila, da so epidemiološke razmere še vedno resne. 


Glede na kriterije EU, kjer upoštevajo 14-dnevno incidecno, smo namreč še vedno rdeči. Po ponedeljkovih podatkih 14-dnevna incidenca v Sloveniji znaša 173 na sto tisoč prebivalcev. 

Institut Jožef Stefan (IJS) napoveduje, da bi Slovenija v oranžno fazo po evropskem semaforju lahko prišla sredi junija, v zeleno pa v prvi polovici avgusta. 

 | Avtor:

Vlada bo na podlagi današnjih epidemioloških podatkov popoldan na Brdu pri Kranju odločala o morebitni spremembi ukrepov. Glede na besede vodje strokovne skupine Mateje Logar bistvenih sprememb ni pričakovati. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • mirror 15:16 10.junij 2021.

    Padec okužb je bil majhen, še vedno je malo pod dvesto, zato ne zavajajte in zganjajte histerije.

  • Ender3 15:05 09.junij 2021.

    Gor in dol, koga še to zanima, briga ?. Počasi se bo potrebno soočit in razmislit, kaj se nam ponuja in kakšna je pravzaprav resnica in ozadje te globalne krize. https://www.youtube.com/watch?v=73KWRxzqxlE

  • bi_ba 11:11 09.junij 2021.

    Kako je to mogoče?! Pa toliko tisoč protestnikov na kvadratni meter brez mask je bilo. Pa nič okuženih in mrtvih? Tud virus je mal zmešan kot kaže.