Slovenija
7639 ogledov

Novi podatki o okužbah pri nas

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
S 2848 testi smo včeraj v Sloveniji potrdili 122 novih okužb. Pozitivnih je bilo 4,3 odstotka vseh testov.

Čeprav ne gre za rekordno številko novih okužb, pa je to najslabša sreda doslej. Dva bolnika s covidom-19 sta včeraj umrla, ena iz doma starejših v Mariboru in ena iz doma starejših v Rogaški Slatini. 

V bolnišnici je bilo 63 pacientov s covidom-19, kar je še dva manj kot dan prej, od tega jih je 13 na intenzivni negi, kar so kar trije več kot dan prej. 

V starostni skupini do 14 let je osem novih okužb, največ novih okužb pa ni več med mladimi. Tako je bil v dveh starostnih skupinah od 15 do 34 let potrjen le en primer več (28) kot v starostni skupini od 35 do 44 let. 

Največ, kar 20 novih primerov, je v Ljubljani, devet v Mariboru, osem v Slovenj Gradcu, šest v Litiji, pet v Slovenskih Konjicah, po štiri pa v Kranju in Slovenski Bistrici.

Po tri nove okužbe imajo Kamnik, Medvode, Velenje, Dravograd, Črna na Koroškem, Gorenja vas – Poljane, Rogatec.

Po dve novi okužbi so včeraj odkrili v občinah Domžale, Šentjur, Vojnik, Zreče, Trbovlje, Hrastnik, Škofja Loka, Vrhnika, Sevnica, Tržič, Vuzenica, Duplek, Šoštanj in Ruše.

Eno potrjeno novo okužbo imajo občine Žalec, Radovljica, Nova Gorica, Lenart, Novo mesto, Šmarje pri Jelšah, Brezovica, Šenčur, Grosuplje, Hoče – Slivnica, Sveta Ana, Gorje, Naklo, Piran, Poljčane, Trebnje, Cerkvenjak, Izola, Kidričevo, Tolmin, Vitanje, Brežice, Kozje, Mežica, Bohginj, Mirna, Podvelka, Sežana in Železniki

Več sledi.

Komentarjev 4
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 11:38 24.september 2020.

    Tega virusa se mi nikoli ne bomo znebili... . Toliko za informacijo. Poslan "od gor" zaradi peščice izrojenih dohtrčkov.Nekateri "Slo experti" že v penziji.Kdor misli,da ga ni in s tem posledično neupoštevanje najnujnejših ukrepov,je na dobri poti,da bo "tenko piskal".

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 11:13 24.september 2020.

    Novi podatki o piškotkih. Ob prvem obisku brez vaše odobritve vam ŠE brez vašega dovoljenja Žurnal24 v vaš iskalnik namesti 16 piškotkov od tega 6 sledilnih.

  • joze95 11:00 24.september 2020.

    Če bi sledil razsvetljenim intelektualcem v nadaljevanju bluzenja bi lahko skupaj ugotovili, da je očitno to delo medicinskega osebja samo zato, da podpirajo stranko SDS in da zavajajo državljane. Vsi razgledani intelektualci leve provenience vedo skupaj z umetniki ala Potrč ...prikaži več in Ribičeva, da je virus CORONA izključno umotvor Janševe vlade. Tako daleč se lahko pride v levičarski intelektualni srenji, ko poblazni z norčkom Kordišem.