Slovenija
43582 ogledov

Novi podatki o okužbah pri nas, presenetljiva dobra novica

Včeraj smo v Sloveniji z 2616 testi potrdili 136 novih primerov covida-19. Umrla je ena oseba.

Včeraj smo odkrili le eno okužbo manj kot na doslej rekorden dan 17. septembra, ko jih je bilo 137. V bolnišnice je bilo sprejetih osem novih bolnikov, a je bilo presenetljivo kar 13 odpuščenih, tako da jih bolnišnicah ostaja 65, na intenzivni negi je deset bolnikov, kar je eden manj kot včeraj.

Slaba novica je, da je bilo pozitivnih kar 5,2 odstotka vseh opravljenih testov. V predlogu Evropske komisije je bila "varna meja" tri odstotke. 

V starostnih skupinah do 24 let je 16 novih primerov (11 odstotkov), nad 65 let pa je starih 12 na novo potrjeno okuženih, kar je devet odstotkov. 

Število aktivnih primerov se je zvišalo na 1383, kar pomeni, da je število aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev 66. 

Dolg seznam občin z novimi potrjenimi primeri

V Ljubljani je bilo včeraj potrjenih kar 21 novih primerov, v Mariboru devet, v Slovenj Gradcu osem, v Litiji šest, v Slovenskih Konjicah pet, v Kranju in Slovenski Bistrici štiri.

Po tri nove okužbe imajo občine Kamnik, Medvode, Velenje, Dravograd, Črna na Koroškem, Gorenja vas – Poljane in Rogatec.

Po dve novi okužbi so v občinah Domžale, Šentjur, Vojnik, Zreče, Trbovlje, Hrastnik, Škofja Loka, Vrhnika, Sevnica, Tržič, Vuzenica, Duplek, Šoštanj in Ruše.

Po eno novo okužbo so potrdili v občinah Žalec, Radovljica, Nova Gorica, Lenart, Novo mesto, Šmarje pri Jelšah, Brezovica, Šenčur, Grosuplje, Hoče – Slivnica, Sveta Ana, Gorje, Naklo, Piran, Poljčane, Trebnje, Cerkvenjak, Izola, Kidričevo, Tolmin, Vitanje, Brežice, Kozje, Mežica, Bohinj, Mirna, Podvelka, Sežana in Železniki.

Več sledi. 

Komentarjev 8
  • popokatopetl 15:24 23.september 2020.

    "Slaba novica je, da je bilo pozitivnih kar 5,2 odstotka vseh opravljenih testov. V predlogu Evropske komisije je bila "varna meja" tri odstotke. ----------------- Zelo enostavno, več zdravih bo treba poslat na testiranje ;) ...prikaži večtreba poslat na testiranje ;)

  • Ender3 13:31 23.september 2020.

    Tole medijsko poročanje ima zgolj namen psihirat družbo, ker kaj primernejšega nimajo za poročat.

  • punisher_008 12:04 23.september 2020.

    Danes berem na hrvaskem portalu index,da je zaradi novih ukrepov odzdravelo kar 828 ljudi v zadnjih 24 urah oziroma bilo odpusceno iz bolnice. Pa dejte ga srat no.....same izmisljotine in neumnosti! Manipulirajo s s tevilkami samo da prikazejo boljse razmere!