Slovenija
23235 ogledov

Slabe novice: Število novih okužb poskočilo za več kot 40 odstotkov

Covid-19 Epa
Raste tako število okužb kot bolnikov v bolnišnicah.

Ob 1842 opravljenih PCR testih je bilo v nedeljo potrjenih 290 novih okužb z virusom sars-cov-2. Delež pozitivnih je bil 15,7 odstotka. 

Opravljenih je bilo tudi 6.491 hitrih testov, a podatkov o tem, koliko je bilio pozitivnih, ni. Število aktivnih primerov se je povečalo na 10.635.

V primerjavi s preteklo nedeljo, ko je bilo potrjenih 205 novih okužb z virusom sars-cov-2, je bilo okužb to nedeljo za 41 odstotkov več. Nedeljski podatki o okužbah sicer zaradi nižjega števila testiranj običajno odstopajo od preostalih dni, zato bodo glede razvoja epidemije več povedali podatki v naslednjih dneh.

Glede na semafor sproščanja ukrepov, ki ga je pripravila vlada, se Slovenija trenutno še nahaja v oranžni fazi, a po napovedih Inštituta Jožef Štefan bo število dnevnih okužb v naslednjih dneh raslo in že konec marca bi lahko znova prešli v rdečo fazo. Nekoliko spodbudnejši je podatek o hospitalizacijah, ki je še trdno v oranžni fazi. 

Covid-19 Napoved Slovenija Inštitut Jožef Stefan: Slovenija bo zadnje dni marca že v rdeči fazi!

Strokovna skupina za covid-19 pri ministrstvu za zdravje, ki jo vodi Mateja Logar, se bo sestala še danes in nato vladi predlagala sprejem ukrepov zaradi širjenja nove, bolj nalezljive britanske različice virusa. Epidemiologi upajo, da bodo šole ostale čim dlje odprte, da med prvimi ukrepi ni zaprtja šol je včeraj povedal tudi direktor NIJZ Milan Krek

Milan Krek, direktor NIJZ Ukrepi Slovenija To o zapiranju šol zaradi britanske različice virusa pravi Krek

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Avatar jate
    jate 12:11 22.marec 2021.

    jaz ne rabim računat,meni to da vedet zdrava kmečka pamet,da če bi res toliko poskočle okužbe ne bi še odpirali občin,šole in nekih trgovin..enostavno bi bilo še naprej zaprto itd....kaj oni mislijo ,da smo štupidi al kaj...ma kr neki..

  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 12:06 22.marec 2021.

    Strah je treba vzdrževat, ker samo tako lahko pripraviš narod, da upošteva še tako nelogične in neumne ukaze oziroma ukrepe.

  • Karlos 12:03 22.marec 2021.

    Drugace imate zelo slabo matematiko iz 205 na 290 je 41%!🤮