Slovenija
12956 ogledov

Novi podatki: Nič kaj dobro ne kaže

Slovenija Ljubljana koronavirus covid-19 ulica ljudje Profimedia
V primerjavi s prejšnjim tednom smo tokrat zabeležili skoraj 20-odstotno rast.

S 6.432 testi PCR je bilo včeraj potrjenih 1.164 okužb. Delež pozitivnih testov PCR znaša 18,1 odstotka. Opravljenih je bilo 27.645 hitrih testov, podatka o tem, koliko jih je bilo pozitivnih, ni. 

Število aktivnih primerov se je v primerjavi z dnevom prej povzpelo za 2,7 odstotka. Trenutno je v državi 11.517 aktivnih primerov. Sedemdnevno povprečje novih primerov znaša 887,1. 

V primerjavi s prejšnjo sredo smo tokrat zabeležili 19,6-odstotno rast novih okužb. Prejšnjo sredo je bilo potrjenih 973 novih okužb. Opravljenih je bilo 5442 testov PCR, delež pozitivnih pa je znašal 17,9 odstotka. Opravljenih je bilo tudi 27.968 hitrih testov. Podatki o tem, kakšen delež hitrih testov je bil pozitiven, niso na voljo, odkar se pozitivne hitre teste potrjuje s testi PCR. 

Prejšnjo sredo so v bolnišnice sprejeli 54 oseb, v domačo oskrbo pa so jih odpustili 52. Osem bolnikov je prejšnjo sredo potrebovalo zdravljenje na intenzivnem oddelku. 

V torek je bilo potrjenih 1288 novih okužb, delež pozitivnih testov PCR je znašal 18,5 odstotka. V primerjavi s prejšnjim torkom je to predstavljalo 15,9-odstotno rast okužb.

Pogled na graf, ki prikazuje sedemdnevno povprečje novih primerov po regijah na 100 tisoč prebivalcev, kaže, da se krivulja v večini regij obrača navzgor. 

Vlada se je že odzvala

Zaradi hitrega poslabševanja epidemiološke slike je vlada včeraj sprejela nove ukrepe. Spremenila je odlok o začasni omejitvi gibanja ljudi, ki pa ga še ni objavila v Uradnem listu RS. Tri statistične regije – obalno-kraška, goriška in koroška – bodo po novem tako obarvane rdeče. Gibanje bo omejeno na vsako posamezno regijo. Gibanje znotraj rdeče regije bo dovoljeno, prehajanje med rdečimi in drugimi regijami pa bo prepovedano v obe smeri. 

Vlada je sicer določila izjeme, ko posameznik lahko prehaja med rdečimi in drugimi regijami. Več o tem preberite TUKAJ.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Ender3 11:02 25.marec 2021.

    Vse se vrti v krogu številk, kakšen dan brez njih bi ljudem prav prišel, dokler si ne izmislijo, kaj bolj prepričljivega.

  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 11:00 25.marec 2021.

    Strah in pritisk je treba vzdrževat, ker samo tako lahko pripraviš narod, da upošteva še tako nelogične in neumne ukaze oziroma ukrepe.