Slovenija
24 ogledov

Novi program za brezposelne

Ljubljana 16.12.10, Zavod za zaposlovanje, parmova, foto: Benjamin Kovac Benjamin Kovač
Na eno do tromesečno usposabljanje pod vodstvom mentorja je namenjeno pridobivanju delovnih izkušenj.

Zavod RS za zaposlovanje na svoji spletni strani objavil novo javno povabilo za izvedbo projektov usposabljanja v okviru  programa Usposabljanje na delovnem mestu 2015. Namenjeno je delodajalcem iz vse Slovenije, ki izpolnjujejo pogoje za prijavo, vanj pa se lahko vključijo brezposelne osebe, ki so pri Zavodu prijavljene najmanj tri mesece. 

"Program poteka brez sklenitve delovnega razmerja pod vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec. S pomočjo konkretnih pridobljenih znanj, veščin, spretnosti in delovnih izkušenj na konkretnem delovnem mestu se bodo vključenim osebam povečale zaposlitvene možnosti za opravljanje teh ali podobnih del," pojasnjujejo na Zavodu. 

Za preprosta delovna mesta je predviden en mesec, za zahtevnejša delovna mesta dva meseca ter za osebe, mlajše od 30 let, tri mesece usposabljanja.

Zavod namerava v projekt, za katerega je namenjenih osem milijonov sredstev, vključititi 4.250 brezposelnih oseb. Za letošnje leto je za projekt namenjenih 8 milijonov evrov; 85 odstotkov sredstev prispeva Evropski socialni sklad.

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:36 17.februar 2015.

    no...ampak od vseh programov do zdej se mi ti ta še najbolj obetavn..sam je pa vse odvisno od izvedbe.

  • dragec 16:34 17.februar 2015.

    kako nenamensko porabiti evropska sredstva, bla...bla..bla...3x mesece, zadevo odkljukaš,denar pa v žep, brezposleni pa v ......

  • Ferluci 13:58 17.februar 2015.

    Spet eno bluzenje in razmetavanje denarja po nepotrebnem s projekti, ki so sami sebi najem. Kot da se norčujejo iz brezposelnih. Važno le, da podpora vladi kljub povečanemu številu brezposelnosti, raste!