Slovenija
17 ogledov

Novi prostori

Alojz Križman je prepričan, da ima Franc Kangler svoje načrte. @ Mediaspeed Žurnal24 main
Ljudski vrt pod JZŠO. Križman nezadovoljen.

Športni objekti pod enega
Do 2011. Mestni svetniki so z absolutno večino potrdili tudi 2,2 milijona vredno investicijo prenove in dograditve dotrajane stavbe poklicnih gasilcev na Cesti proletarskih brigad v Mariboru. Leta 1963 zgrajen objekt bo tako v novi luči zasijal 2011. “Do konca tega leta bo izbran izvajalec, v začetku prihodnjega pa bi lahko začeli dela,” je pojasnil Janez Keček, direktor Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor.
“Ta predlog odloka je za nas nesprejemljiv, o posledicah pa nihče nič ne ve,” je dejal Alojz Križman, predsednik Zveze mariborskih športnih društev Branik (ZMŠDB). Mestni svetniki so včeraj razpravljali o tem, da Javni zavod Športni objekti Maribor (JZŠO) v svoje roke prevzame športne objekte na območju Ljudskega vrta, kjer je občina večinski solastnik, in jih zdaj upravlja ZMŠDB. Nov upravljalec bi lahko po županovih besedah prevzel vajeti 1. januarja prihodnje leto. Svetniki so predlog spremembe odloka potrdili.

Ni bil povabljen

“Nedopustno je, da smo športnim društvom zagotavljali občinski denar, da so lahko storitve, recimo za uporabo športne dvorane, plačevali Križmanu oziroma Braniku,” je za Žurnal24 ostro pojasnil mariborski župan Franc Kangler. A Križman je vrnil očitek, da je oblast končni cilj občine: “Očitno je pač Kangler zakon v tem mestu in če vse to dopuščamo, pač tako je. V društvu, ki je zdaj upravljalec, župan ne more premikati kadrov in nastavljati svojih ljudi.”

Križman je še pojasnil, da se mu ne zdi pošteno, da ga niso povabili na sejo mestnega sveta, kjer bi lahko svetnikom o zadevi pojasnil kaj več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.