Slovenija
7 ogledov

Novi radarji

Žurnal24 main
"V poletnih mesecih bomo poostrili nadzor nad prekrškarji," je povedal Anton Hribar, inšpektor z ministrstva za notranje zadeve, in dodal, da bodo zato na avtoceste dodali štiri stacionarne radarje.

Za povečavo kliknite na sliko. © grafika Žurnal24

 
"V poletnih mesecih, ko bo na cesti veliko turistov, bomo poostrili nadzor nad prekrškarji," je povedal Anton Hribar , inšpektor z ministrstva za notranje zadeve, in dodal, da bodo zato do avgusta na avtoceste dodali štiri stacionarne radarje.

Teh bo tako 11, premeščali pa jih bodo po 18 ohišjih. K floti vozil z vgrajenim radarskim sistemom provida so že dodali šest vozil.

Radar ujel 2.428 voznikov
Hitrost še vedno ubija, ugotavljajo policisti, saj je prav prehitra vožnja poleg alkohola najpogostejši vzrok prometnih nesreč. Lani so policisti kaznovali 144.922 prehitrih voznikov, letos do konca aprila kar 50.488. Stacionarni radar na različnih lokacijah po Sloveniji je letos ujel 2.428 voznikov, ki radi pritisnejo na plin, lani 3.394.

"V prazničnih dneh in ob koncih tedna je promet praviloma gostejši, a to ne pomeni, da je več prehitrih voznikov. Če je promet gostejši, je tudi počasnejši, izstopajo pa posamezniki, ki s predrzno in agresivno vožnjo ogrožajo lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu," ugotavljajo na generalni policijski upravi.

Ker signalizacije vozniki ne upoštevajo niti tam, kjer potekajo obnovitvena dela, bo policija nadzirala hitrosti z merilnikom, ki bo nameščen v posebnem ohišju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.