Slovenija
114 ogledov

Novi ravnatelj 11. maja

Alberta Zorka, zdajšnjega v. d. ravnatelja, ni med tremi kandidati, med katerimi Žurnal24 main
Vrtec Pedenjped. Novi svet ustavljeni razpis nadaljuje, izbirajo med tremi.

Novi ravnatelj vrtca Pedenjped bo, kot vse kaže, ravnateljica. Andreja Mlakar, Teja Sulič in Meta Potočnik so se prav tako kot Albert Zorko, zdajšnji vršilec dolžnosti (v. d.) ravnatelja, ki pa v nasprotju s prvimi tremi pogojev ne izpolnjuje, na razpis prijavile že jeseni. A postopek imenovanja ravnatelja vse do pred kratkim ni stekel.

Škoda bi bilo, da postopka ne bi nadaljevali in kandidate, ki so na to čakali pol leta, preprosto odrinili.
Andrej Resman, predsednik sveta vrtca Pedenjped

Svet vrtca v prejšnji sestavi je namreč postopek imenovanja v začetku letošnjega leta ustavil, kar se je izkazalo za nepravilno, nakar so starši zahtevali imenovanje novih predstavnikov iz svojih vrst v omenjeni svet. V novi sestavi je tako svet s postopkom imenovanja ravnatelja nadaljeval. O ravnatelju se bo 11-članski svet vrtca odločal, kot je dejal Resman, najverjetneje 11. maja, potrdili pa bodo tisto od treh kandidatk, ki bo dobila vsaj šest glasov.

Vse tri strokovne
Suličeva je kot svetovalna delavka zaposlena na srednji šoli za gostinstvo in turizem, Mlakarjeva je pomočnica ravnateljice Osnovne šole (OŠ) Dolenjske Toplice, odgovorna za vrtec, Potočnikova pa je trenutno zaposlena v turizmu, a je vrsto let delala kot vzgojiteljica.

Za eno ali vse tri
Glasovanja. Medtem ko se morajo starši z glasovanjem odločiti za enega od predlaganih kandidatov, prav tako zaposleni v vrtcu, pa lahko občinski svet, ki bo odločal jutri, podpre tudi vse predlagane kandidate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.