Slovenija
14 ogledov

Novi so neizogibni

Pahorjeve poteze Žurnal24grafika
Ministri. Konec tedna naj bi bilo jasno, ali imajo v SD in LDS pet imen. Za zakon o vladi prepozno.

Čeprav so v koalicijskih LDS in SD skopi z uradnimi informacijami, naj bi bilo še ta teden bolj ali manj jasno, ali bosta stranki lahko ponudili pet imen, ki bi zasedla ministrske položaje.

Premier Borut Pahor bo moral zamenjavo za Katarino Kresal na mestu notranje ministrice predlagati v prihodnjih dneh, prvemu iz serije “nadomestnih” ministrov, Igorju Lukšiču, pa se začasni mandat ministra za visoko šolstvo izteče 23. septembra.

LDS več kot enega

Krogi blizu SD in LDS pravijo, da bosta pet novih ministrskih imen prispevali obe stranki. Kot je že znano, imena iščejo med zaposlenimi na ministrstvih, zato je povsem mogoče, da bo minister za kulturo postal zdajšnji državni sekretar Jožef Školč.

Pahor je sicer pred poletjem napovedoval spremembe zakona o vladi, ki bi krčile število ministrstev. Neuradno naj bi bil ta scenarij še v igri, vendar je za sprejetje takega zakona in izognitev imenovanju novih ministrov najverjetneje prepozno.

Komentarjev 1
  • mirko 08:06 22.avgust 2011.

    Pa kaj ta Školč še kar drek meša na oblasti? Že v prejšnji jugi je bil vedno prisesan na državno korito in skoz do sedaj. Prava podgana, ki se noče ločit od državnega korita. Naj gre rajši delat v gospodarstvo, ...prikaži večo, da bo vsaj enkrat v življenju malo koristen za državljane. Zgleda, da se nekateri služb v gospodarstvu bojijo kot hudič križa. Ker tam je pač potrebno pokazat konkretno znanje in delati. To pa zgleda, da mu ne diši preveč, saj nima niti uporabnega znanja, niti delovnih navad. Še naprej bo rajši v politiki besedičil in pametoval.