Slovenija
90 ogledov

Novi tajnik fakultete

Novi tajnik Janko Omerzu si je na prvi delovni dan ogledal črpalko z rastlinskim Žurnal24 main
Potem ko je na mesto tajnika na fakulteti za energetiko prišel Janko Omerzu, so se pojavila ugibanja o politični in gospodarski prepletenosti v Posavski uniji mladih.

Pred dnevi je mesto tajnika na novi fakulteti za energetiko prevzel Janko Omerzu. "Nisem tajnik, sem le pisno pooblaščen, da izvajam naloge tajnika, pogodbo pa imam podpisano za eno leto," pojasnjuje Omerzu.

Za tako obliko zaposlitve so se po Omerzujevem mnenju na fakulteti odločili zaradi slabih izkušenj iz preteklosti. Kot smo že pisali, je bil pred tem kot tajnik na krški fakulteti zaposlen Franc Glinšek, ki mu pogodbe niso podaljšali.

Lovka Pumove hobotnice
Pred časom je po Posavju krožila anonimka, imenovana Posavska mladinska hobotnica. Nakazovala je politično in gospodarsko prepletenost nekaterih posameznikov, ki so vključeni v Posavsko unijo mladih (Pum). Kot glavni v tej hobotnici se je pojavljal Robert Ostrelič, direktor Regionalne razvojne agencije (RRA) Posavje. Slišati je bilo, da naj bi prav on zasedel mesto tajnika na novi krški fakulteti. A Mitja Kotnik, vodja rektorjevega urada na mariborski univerzi, kamor spada tudi krška fakulteta za energetiko, je bil na nedavni seji občinskega sveta kategoričen. "Univerza je avtonomna institucija, na katero občina nima vpliva. Tudi glede kadrovanja ne," je na namig, da naj bi novi tajnik fakultete postal prav Ostrelič, odgovoril Kotnik.


 
Ali gre zgolj za naključje, da je novi tajnik postal prav Ostreličev sodelavec Janko Omerzu, doslej zaposlen na Regionalni razvojni agenciji Posavje in omenjen tudi v Posavski mladinski hobotnici?

Ob ta "pojav" so se obregnili tudi na zadnji seji krškega občinskega sveta. "Ob tem, da je za tajnika fakultete za energetiko imenovan Janko Omerzu, me bo Mitja Kotnik težko prepričal o avtonomnosti univerze," je dejala svetnica Vilma Jan Špiler in vprašala občino, ki je glavni financer fakultete, kakšno je njeno mnenje o tej zadevi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.