Slovenija
16 ogledov

Novi Twitter za petami Facebooka

Simbol Twitterja, ptiček, naj bi uporabnike še bolj spremljal skozi vsakdan. Ali Žurnal24 main
Z vključevanjem fotografij in videoposnetkov se prenovljeni Twitter približuje uporabnostim Facebooka.

Na strani twitter.com je vsak dan objavljenih prek 90 milijonov sporočil, ki si jih izmenja 160 milijonov uporabnikov te storitve po vsem svetu.

Prva večja posodobitev sistema uporabnikom prinaša možnost vključevanja fotografij med besedilo ter pripenjanja videoposnetkov iz večine najbolj priljubljenih strani, med njimi YouTuba in Flickra. Twitter je naredil tudi korak naprej pri možnostih oglaševanja in podjetjem po novem ponuja več inovativnih možnosti za prikaz njihovih oglasov. Lažja je tudi orientacija na strani, saj po novem ponuja dvopanelni pogled na zapise.

 

 

 

Pri nas še malo uporabljan
V Sloveniji je po podatkih projekta Sitweet 4.500 uporabnikov Twitterja, od tega 2.400 aktivnih. S prenovo se Twitter po uporabnosti približuje Facebooku, zato se bo povečalo število uporabnikov in čas, ki ga preživimo na Twitterju, pravi Jasna Suhadolc, ki se profesionalno ukvarja s fenomenom Twitter pri nas.

Za primerjavo: v Sloveniji naj bi Facebook uporabljalo vsaj stokrat več uporabnikov kot Twitter, saj naj bi imel med 500 in 600 tisoč slovenskih uporabnikov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.