Slovenija
49 ogledov

Novi upravitelj azila?

Tetičkovič bi predal upravljanje. Dodaja pa, da se v zadnjem času ukvarja tudi z Žurnal24 main
Zavetišče. Zaposleni brez plač od januarja. Tetičkovič vidi rešitev v novem upravitelju.

Maribor. Društvo za varstvo in proti mučenju živali Maribor, ki mu predseduje Erih Tetičkovič, si obeta, da bi katero izmed javnih komunalnih podjetij prevzelo upravljanje njihovega azila za živali.

Štiblerja zamenjala Vrbnjakova

Novo vodstvo azila. Poleg finančnih težav azila se je zamenjalo vodstvo. Roka Štiblerja je nadomestila veterinarka Jasmina Vrbnjak, ki je v zavetišču že leto in pol delala prostovoljno. “Rok ostaja član izvršilnega odbora društva. Odšel pa je, ker je moral izbirati med službo v veterinarski bolnišnici in pri nas,” dodaja predsednik društva in namigne tudi na nestrinjanje Štiblerjevih delodajalcev z opravljanjem funkcije vodje zavetišča. Štiblerja nam ni uspelo priklicati, saj je na dopustu.

“Nič nismo obljubili”
O tem se z mano ni nihče pogovarjal,” je za Žurnal24 pojasnil Franc Kangler, župan Mestne občine Maribor (MOM). Tetičkovič pa nam je v telefonskem pogovoru pojasnil, da je društvo o tem že sprejelo sklepe, ki so jih predlagali občini. “Ne morem še govoriti, za katero komunalno podjetje gre. Glede na to, da akvarij upravlja Nigrad, bi lahko bili tudi oni,” je dejal predsednik društva.

So pa z MOM sporočili, da “drži, da so se na to temo pogovarjali z društvom, vendar jim niso ničesar obljubili, ter da še vedno čakajo na njihove konkretne predloge”.

Pol leta brez plač
Spomnimo, da je zavetišče za živali, katerega ustanovitelj je omenjeno društvo, že nekaj časa v težavah. Zaposleni že od decembra niso dobili plač, dolg do upnikov pa še ni poravnan. Tetičkovič je pojasnil, da se zaveda težav in da “mu je žal, ker ni denarja, da bi petim zaposlenim izplačali plače”. Dodal pa je: “Društvo je neprofitna organizacija in mi ne moremo preživeti tako, da bi še skrbeli za podjetje. Naša skrb so živali.” Tu pa računa na dodatno pomoč MOM. Nedavno so svetniki potrdili sklep, da omenjenemu društvu ni več treba plačevati koncesije občini, ki je znašala okoli 23 tisoč evrov na leto. Še vedno pa je zavetišče MOM dolžno okoli deset tisoč evrov, za katere Tetičkovič upa, da bi se jih dalo odpisati. “Šest tisoč osemsto evrov smo dolžni še mariborski plinarni. Pred dnevi so nam želeli blokirati račune, vendar sem se nekako dogovoril, da še počakajo,” je povedal Tetičkovič.

6 tisoč in 800 evrov zavetišče dolguje mariborski plinarni.

Je pa na aprilski seji mestnega sveta, kjer so svetniki odločali o odpisu koncesije, proti azilu presenetljivo nastopil tudi Rok Peče (zdaj svetnik Lipa), nekdanji podžupan MOM, ki je bil med zaslužnimi, da se je nov azil za živali sploh zgradil. Opozarjal je, da so v zavetišču “zaspali zlasti pri sklepanju pogodb z drugimi občinami”. Sam je pred časom iz osebnih razlogov iz Društva za varstvo in proti mučenju živali Maribor izstopil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.