Slovenija
40 ogledov

Novi zabojniki, višje cene

kontejner, smeti, vrečke Benjamin Kovač
Snaga. Razdelila bo zabojnike za embalažo. Odvozi odpadkov manj pogosti.

Od ponedeljka do 21. septembra bo Snaga vsaki hiši, bloku ali poslovni stavbi v Ljubljani in devetih primestnih občinah brezplačno razdelila rumene zabojnike za embalažo. Decembra bo v Ljubljani začela deliti še zabojnike za papir, s čimer bo končala predvidoma februarja prihodnje leto.

Do takrat bo znesek na Snaginem računu enak. “Nato bomo obračun formirali na novo. Če bi ga zdaj, bi morali cene dvigniti za 25 odstotkov,” je napovedal Igor Petek, svetovalec direktorja Snage, ki verjame, da bodo podražitve vseeno manjše. Snaga je sicer za 65 tisoč zabojnikov – do zdaj jih je imela 80 tisoč – plačala tri milijone evrov.

Steklo še v zbiralnice

Zaradi toliko novih bodo odvozi odpadkov po marcu prihodnje leto manj pogosti. Snaga bo individualnim hišam embalažo, papir in preostale odpadke odvažala enkrat na tri in ne več na dva tedna, blokom pa enkrat namesto dvakrat na teden. Odvoz bioloških odpadkov ostaja nespremenjen, in sicer enkrat na teden, pozimi pa enkrat na dva tedna. Zbiralnice in ekološki otoki bodo za zdaj ostali, saj bodo le tam zabojniki za steklo.

Komentarjev 1
  • pravaresnica123 08:04 16.maj 2012.

    Če to ni lopovščina!!! Ločujemo smeti namesto njih, tako, da dobijo polizdelke takorekoč na pladnju, pol pa oni, namesto, da bi to vzpodbujali in znali cenit, storitve še podražijo. Sramota, ampak, ta beseda je v lepi naši postala že stalnica, če še pse...!!!