Slovenija
661 ogledov

Novinar Necenzuriranega dodatno delo našel v DZ

državni zbor parlament Profimedia
Preiskovalna komisija državnega zbora, ki bo preiskovala sume nezakonitega financiranja volilne kampanje strank pred letošnjimi državnozborskimi volitvami, za strokovnega sodelavca izbrala novinarja portala Necenzurirano.

Državni zbor je za portal Siol.net potrdil, da so konec julija sklenili pogodbo s Tomažem Modicem, novinarjem portala Necenzurirano. Višine pogodbe niso razkrili. Modic naj bi nudil "strokovno pomoč predsednici preiskovalne komisije pri vodenju parlamentarnih preiskav in vsebinskem razreševanju predmeta parlamentarne preiskave," navaja omenjeni portal. Pogodba je sklenjena za obdobje delovanja preiskovalne komisije. Na predlog poslanske skupine NSi bo komisiji pomagal tudi Mark Breznik

Iz DZ so za Siol dejali, da imata oba zunanja sodelavca široke izkušnje s področja preiskovanja in bosta sodelovala pod enakimi pogoji kot so v vseh prejšnjih mandatih v okviru preiskovalnih komisij delovali zunanji strokovni sodelavci. 

Komisijo, ki bo preiskovala sume nezakonitega financiranja volilne kampanje strank, vodi poslanka stranke Gibanje Svoboda in nekdanja novinarka RTV Slovenija Mojca Šetinc Pašek. Komisijo sestavljajo še Soniboj Knežak (SD), Žan Mahnič (SDS), Aleksander Reberšek (NSi) in Nataša Sukič (Levica). Namestniki članov so Janja Sluga (Svoboda), Janez Magyar (SDS), Janez Žakelj (NSi), Predrag Baković (SD) in Milan Jakopovič (Levica).

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 4
  • QSprm 09:59 05.avgust 2022.

    Parlament je degradiral v smrdljivo greznico, kjer je leglo korupcije in se zbirajo hudodelne zdruzbe. Idealen kraj za porocanje o grotesknih predstavah teh degeneriranih izvoljencev zaslepljene raje.

  • Naklonsky 09:44 05.avgust 2022.

    Grozlivo! Svoboda po levičarsko, ni kaj!

  • PasjaProcesija 12:12 04.avgust 2022.

    Dusanu12 se bo odpeljalo.